Senaste nytt från Sandbäckens

​Sandbäckens utser Peter Johansson till ny CEO

Publicerad 2017-11-15

För att leda det fortsatta arbetet med fokus på tillväxt av Sandbäckens, tillsätter bolagets styrelse Peter Johansson som ny koncernchef Sandbäcken Group och VD Sandbäcken Invest Holding AB. 

Den 19 maj 2017 tillträder Peter Johansson som ny koncernchef för Sandbäcken Group samt VD Sandbäcken Invest Holding AB. Bolagets tidigare koncernchef Arne Rydberg fortsätter inom bolaget i en rådgivande roll och får därmed fortsatt möjlighet att fokusera på bolagets värdehöjande utveckling internt såväl som utifrån kommande tillväxt inom strategiskt prioriterade områden. 

“Att få vara med och utveckla Sandbäckens känns som ett enormt spännande arbete”, berättar Peter Johansson. “Främst känner jag en stor glädje att få arbeta med kompetenta medarbetare inom hela detta fina bolag och jag känner givetvis en ödmjukhet att få ta över efter Arne Rydberg, som har gjort ett fantastiskt arbete att utveckla Sandbäckens till vad det är idag.”  

Peter Johansson kommer närmast från rollen som VD Image Systems AB, ett bolag noterat på Nasdaq Stockholm. Tidigare arbetade han inom Schneider Electric som VD Schneider Electric Buildings Sweden AB, före detta TAC, samt affärsområdeschef industri.  

“Styrelsen i Sandbäckens är mycket nöjda med tillsättningen av Peter som CEO i Sandbäckens, då han har rätt erfarenheter för att ta Sandbäckens vidare i tillväxtarbetet för att bli en ledande leverantör av installationstjänster på den svenska marknaden. Vi har tidigare startat upp tillväxtarbetet och det ser väldigt lovande ut för Sandbäckens framtid att få Peter som driven företagsledare”, berättar Håkan Bergqvist, styrelsens ordförande.  

Snabbfakta: Peter Johansson, 54 år, civilingenjör, har tidigare arbetat som VD Image Systems AB, VD Schneider Electric Buildings Sweden AB, flera VD-befattningar inom Enea-koncernen, VD för amerikanska Emerson Energy Systems i Kina samt VD för Shanghai Ericsson Simtek Electronics i Kina.  

För ytterligare information, vänligen kontakta:  

Håkan Bergqvist – Styrelseordförande, 

Telefon: 070-212 32 21 ,E-post: habe.management@telia.com

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies