Senaste nytt från Sandbäckens

​Sandbäckens förvärvar Sprincom

Publicerad 2017-11-15

Sandbäckens fortsätter att expandera och förvärvar nu sprinklerföretaget Sprincom AB. Förvärvet gör Sandbäckens till en av de ledande aktörerna på sprinklermarknaden och stärker sin geografiska marknadsposition i norra Sverige.

Sprincom är en SBSC-certifierad anläggarfirma inom vattensprinkler, verksam främst i norra Sverige, med 40 medarbetare inom konstruktion, installation, service och underhåll. Bolaget grundades 2010 av Tomas Pålsson och Nils Dahlin, som kommer att kvarstå som delägare och viktiga medarbetare i bolaget med ansvar för den dagliga driften och fortsatta utvecklingen av verksamheten.

- Sprincom har en mycket stark marknadsposition i norra Sverige och en omfattande kompetens inom sprinkler. Sandbäckens kommer att stötta bolagets utveckling, och vi ser fram emot att bistå Sprincom i sin framtida tillväxt tillsammans med grundarna, säger Peter Johansson, koncernchef för Sandbäckens. 

Efter förvärvet kommer Sandbäckens affärsområde Sprinkler att bestå av Sandbäckens Sprinkler Mitt AB, Sandbäckens Sprinkler Väst AB, Mälar Sprinkler AB samt Sprincom AB.

- Genom organisk tillväxt och förvärv har vi etablerat oss som en av de ledande aktörerna på sprinklermarknaden med 160 medarbetare och en omsättning på 250 miljoner kronor, säger Per Herrlin, affärsområdeschef Sprinkler.

För mer information kontakta: Peter Johansson, Koncernchef Sandbäckens E-post: pj@sandbackens.se  Tel: 070-538 5239

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies