Nyheter    |   Jobba hos oss

 

I dessa tider får vi hjälpas åt och hjälpa andra

Sandbäckens Rör i Nyköping har bidragit till att hjältarna som jobbar med Covid-19-patienter på Nyköpings Lasarett i fredags fick en välförtjänt lunch.

Sandbäckens Rör i Nyköping är ett av Sandbäcken-koncernens mindre bolag, sett till antalet medarbetare. Bolaget består av ett 10-tal montörer under ledning av Thomas Mellberg, VD och projektledarna Roland Wallin och Rolf Mattsson. Totalt omsätter bolaget cirka 35 miljoner kronor och uppdragen varierar från stora VS-entreprenader åt privata och offentliga fastighetsägare till felavhjälpande, akuta, servicetjänster till privatpersoner.

Som så många andra bolag inom branschen har Convid-19 inneburit stora utmaningar i verksamheten. Sandbäckens Rör i Nyköping är inget undantag. Trots att bolaget var tidigt ute och med att agera enligt Folkhälsomyndighetens och Sandbäcken-koncernens riktlinjer så drabbades en projektledare och 2 montörer av Corona-virus med tillhörande sjukskrivning och karantän under tre veckor som resultat.

- Från en dag till den andra var drygt 30 procent av våra resurser sjuka i Corona. Under en veckorna hade vi dessutom två andra medarbetare frånvarande så då tangerade vi över 50 procents frånvaro. Klart att detta skapade både utmaningar i vår dagliga verksamhet samtidigt som det skapade viss oro hos övriga medarbetare, säger Thomas. 

Sandbäckens Rör i Nyköping är ett litet lokalt bolag som inryms i små men användarvänliga lokaler utmed E4:an. Helt plötsligt blev den familjära fördelen med att kunna åka förbi firman och träffa sina kollegor eller hämta material ett riskmoment.   

- Det är viktigt att man håller ihop och tillsammans löser funderingar och utmaningar. Vi startade med det enkla. Alla medarbetare byter om i hemmet alt ej samtidigt i omklädningsrummet vi ökade avståndet till varandra på kontoret och i fikarummet och uppmärksammar varandra kontinuerligt om att tvätta händerna. Men det kanske viktigaste var och är att medarbetare med olika förkylningssymtom stannar hemma, säger Thomas. 

För att säkerställa att bolagets åtagande gentemot sina kunder krävde såklart situationen flexibilitet och samarbete utöver det vanliga. - Vårt arbete har blivit betydligt mer kortsiktigt. Varje morgon, utifrån rådande förutsättningar, planerar vi noga dagens pågående uppdrag och de service-uppdrag som löpande kommer in. Vi tog under en period hjälp av ett par nya, duktiga rörmokare i vårt nätverk och även jag, som VD, fick möjligheten att åka ut till några av våra kunder för att hjälpa till, säger Thomas. 

Men än är faran inte över, Sörmland är fortsatt hårt drabbade, även om alla medarbetare på Sandbäckens Rör i Nyköping just nu är återställda och tillbaka på jobbet. 

- Det är vårt gemensamma ansvar att vi, på alla sätt, bidrar till att minska smittspridningen genom att föregå med gott exempel i vårt agerande inom bolaget, i våra olika uppdrag och tillsammans med våra kunder och andra i vår omvärld, säger Thomas. 

Vill nu även hjälpa andra 

- Som ansvarig VD för Sandbäckens i Nyköping insåg jag hur snabbt och tufft Covid-19 kan påverka både oss och omgivningen. I samband med detta vill vi nu hjälpa våra hjältar inom vården här i Nyköping. Vi har beslutat att hjälpa tre avdelningar på Nyköpings Lasarett med det vi kan bidra med, i det här fallet lunchlådor till deras medarbetare, säger Thomas Mellberg.

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies