Nyheter    |   Jobba hos oss

 

Niclas Mantinieks, VD Sandbäckens Brandskydd AB

Niclas Mantinieks har utsetts till VD för Sandbäckens nya bolag, Sandbäckens Brandskydd AB

Som tidigare meddelats har styrelsen inom Sandbäckens beslutat att ta det strategiska steget att bredda verksamheten inom affärsområdet Sprinkler och utöver installation och service av traditionell vattensprinkler även erbjuda tjänster inom gassläcksystem, vattendimma och brandlarm. Koncernens nya bolag, Sandbäckens Brandskydd AB, är nu på plats och per den 19 december 2019 tillträdde Niclas Mantinieks som VD.

Bakgrunden till beslutet att starta ett nytt bolag, Sandbäckens Brandskydd AB, är den ökade efterfrågan av Sandbäckens tjänster inom olika typer av brandskyddsanläggningar. Det rikstäckande bolaget Sandbäckens Brandskydd AB kommer att erbjuda spetskompetens inom anpassade brandskyddsanläggningar för känsliga miljöer, exempelvis byggnader med historiska värden, moderna datorhallar eller andra typer av byggnader eller lokaler där vattensprinkler inte kan eller är lämpliga att användas.

- För att snabbt kunna tillgodose våra kunders behov har vi under hösten arbetat intensivt med förberedelserna att skapa vårt nya Sandbäckensbolag. En rekryteringskampanj har genomförts och redan under det första kvartalet 2020 räknar vi även med att vår certifiering är klar, säger Per Herrlin, Affärsområdeschef, Sandbäckens Sprinkler.

Till VD för Sandbäckens Brandskydd AB har Niclas Mantinieks utsetts. Niclas Mantinieks har lång och bred erfarenhet inom branschen. Förutom gedigna kunskaper inom traditionell vattensprinkler har han de senaste 25 åren även specialiserat sig inom gassläckssystem, vattendimma och brandlarm.

- Jag är stolt över förtroendet att, inom kort, kunna erbjuda marknaden ett nytt spännande bolag. Tillsammans med Sandbäckens övriga Sprinkler- och VS-bolag kommer vi att kunna erbjuda en heltäckande och trygg partner som nu även kan erbjuda spetskompetens inom olika typer av brandskydd för känsliga miljöer och byggnader, säger Niclas Mantinieks, VD Sandbäckens Brandskydd AB.

Sandbäckens Brandskydd AB kommer att vara etablerade med kontor i Stockholm, Örebro, Göteborg samt Sundsvall. Totalt består nu Sandbäckens-koncernen av 26 affärsdrivande Sprinkler- och VS-bolag, etablerade på drygt 20 orter i Sverige. Sandbäcken-koncernens omsättning uppgår till cirka 1,3 Mdr och antalet medarbetare till drygt 800. Mer information om Sandbäckens finns på sandbackens.se.

 

För mer information kontakta

Per Herrlin
Affärsområdeschef, Sandbäckens Sprinkler
E-post: per.herrlin@sandbackens.se
Telefon: 070-745 62 20 

eller

Niclas Mantinieks
VD, Sandbäckens Brandskydd AB
E-post: niclas.mantinieks@sandbackens.se
Telefon: 073-048 75 28

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies