Nyheter    |   Jobba hos oss

Niclas Mantinieks, VD Sandbäckens Brandskydd AB

Publicerad 15 jan 2020

Niclas Mantinieks har utsetts till VD för Sandbäckens nya bolag, Sandbäckens Brandskydd AB

Som tidigare meddelats har styrelsen inom Sandbäckens beslutat att ta det strategiska steget att bredda verksamheten inom affärsområdet Sprinkler och utöver installation och service av traditionell vattensprinkler även erbjuda tjänster inom gassläcksystem, vattendimma och brandlarm. Koncernens nya bolag, Sandbäckens Brandskydd AB, är nu på plats och per den 19 december 2019 tillträdde Niclas Mantinieks som VD.

Bakgrunden till beslutet att starta ett nytt bolag, Sandbäckens Brandskydd AB, är den ökade efterfrågan av Sandbäckens tjänster inom olika typer av brandskyddsanläggningar. Det rikstäckande bolaget Sandbäckens Brandskydd AB kommer att erbjuda spetskompetens inom anpassade brandskyddsanläggningar för känsliga miljöer, exempelvis byggnader med historiska värden, moderna datorhallar eller andra typer av byggnader eller lokaler där vattensprinkler inte kan eller är lämpliga att användas.

- För att snabbt kunna tillgodose våra kunders behov har vi under hösten arbetat intensivt med förberedelserna att skapa vårt nya Sandbäckensbolag. En rekryteringskampanj har genomförts och redan under det första kvartalet 2020 räknar vi även med att vår certifiering är klar, säger Per Herrlin, Affärsområdeschef, Sandbäckens Sprinkler.

Till VD för Sandbäckens Brandskydd AB har Niclas Mantinieks utsetts. Niclas Mantinieks har lång och bred erfarenhet inom branschen. Förutom gedigna kunskaper inom traditionell vattensprinkler har han de senaste 25 åren även specialiserat sig inom gassläckssystem, vattendimma och brandlarm.

- Jag är stolt över förtroendet att, inom kort, kunna erbjuda marknaden ett nytt spännande bolag. Tillsammans med Sandbäckens övriga Sprinkler- och VS-bolag kommer vi att kunna erbjuda en heltäckande och trygg partner som nu även kan erbjuda spetskompetens inom olika typer av brandskydd för känsliga miljöer och byggnader, säger Niclas Mantinieks, VD Sandbäckens Brandskydd AB.

Sandbäckens Brandskydd AB kommer att vara etablerade med kontor i Stockholm, Örebro, Göteborg samt Sundsvall. Totalt består nu Sandbäckens-koncernen av 26 affärsdrivande Sprinkler- och VS-bolag, etablerade på drygt 20 orter i Sverige. Sandbäcken-koncernens omsättning uppgår till cirka 1,3 Mdr och antalet medarbetare till drygt 800. Mer information om Sandbäckens finns på sandbackens.se.

 

För mer information kontakta

Per Herrlin
Affärsområdeschef, Sandbäckens Sprinkler
E-post: per.herrlin@sandbackens.se
Telefon: 070-745 62 20 

eller

Niclas Mantinieks
VD, Sandbäckens Brandskydd AB
E-post: niclas.mantinieks@sandbackens.se
Telefon: 073-048 75 28

Referenser - pågående arbeten hos Sandbäckens just nu.

Partnering vid VS-entreprenad

Kalmars nya psykiatrilokaler

Som totalentreprenör i ett partneringsavtal utför Sandbäckens VS-installationerna i samband med fas 2 i byggandet av Kalmars nya psykiatrilokaler. Uppdraget omfattar samtliga installationer inom VS och medicinska gaser i den nya byggnaden.

Serviceavtal av fjärrvärmeanläggningar

Mälardalens Energi & Miljö

Västra Mälardalens Energi och Miljö (VME) har tecknat årsavtal med Sandbäckens avseende nybyggnad och underhåll av fjärrvärmekulvertar. Avtalet är ett av flera årsavtal som Sandbäckens har med energibolag i framförallt mellansverige. 

Strategiskt samarbetsavtal

Ny- och ombyggnader i Nacka

NCC och Sandbäckens har tecknat har tecknat ett långsiktigt strategiskt samarbetsavtal i samband om- och nybyggnation av fjorton projekt avseende skolor, förskolor och idrottshallar i Nacka kommun. Sandbäckens uppdrag är att projektera och leverera kompletta VS- och sprinklerpaket i samband med projekten.

Komplett sprinkleranläggning

Torp Köpcentrum, Uddevalla

Som totalentreprenör levererar Sandbäckens Sprinkler en komplett sprinkleranläggning I Torp Köpcentrum i Uddevalla. Uppdraget omfattar även en bassäng och pumpcentral med tillhörande pumpar dimensionerat till det totalt cirka 60 000 m2 stora köpcentret. 

Huvudkontor: Sandbäckens, Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping 
Telefon: 013- 37 47 80      Fax: 013- 10 18 28       E-post: info@sandbackens.se

© Copyright 2018 Sandbäckens        Sitemap      Cookies

KONTAKT -
JAG VILL VETA MER

TRYGGHET - AUKTORISERAT / CERTIFIERAT VS- OCH SPRINKLERFÖRETAG