Nyheter    |   Jobba hos oss

 

2021-11-03

Head of M&A till Sandbäckens

Sandbäckens startade 1993. Genom en strategisk rekryteringsprocess och en offensiv förvärvsstrategi är Sandbäckens idag en av landets ledande leverantörer av rörtekniska tjänster. Och målet framåt är att bli ledande installationsföretag i Norden.
Affärsmodellen är unik när det gäller att kunna erbjuda ledare med erfarenhet från branschen möjlighet att skapa och utveckla ett nytt bolag inom Sandbäcken-koncernen. Med rätt egenskaper, drivkraft och entreprenörskap finns stora möjligheter inte bara för personlig utveckling utan även för att bli en framgångsrik delägare och ledare inom Sandbäckens-familjen.

Tillväxten sker organiskt liksom genom förvärv och förutsättningarna de samma – Sandbäckens utvecklas genom sin värdegrund och man fortsätter också ständigt att utveckla Sandbäckens-andan. Man bygger sin framgång på starka kundrelationer och lokal förankring, men med det stora bolagets styrka och resurser.

Sedan 2021 är KLAR Partners majoritetsägare i Sandbäckens och nästa fas av tillväxtresan har tagit vid. I snabb takt kommer företaget nu att växa såväl inom Sverige som i övriga Norden. Ett första större instegsförvärv har nyligen gjorts på den finska marknaden. Koncernen består av det Svenska bolaget Sandbäckens och det finska QMG. Inom Sandbäckens respektive QMG finns 60-talet lokala bolag. Tillsammans sysselsätter koncernen nära 3000 medarbetare och omsätter ca 3,5 Mrd SEK.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom ekonomi samt 5 – 8 års erfarenhet som manager/senior manager inom Transaction Services från någon av de större konsultbolagen. Du har god kunskap inom accounting och har agerat projektledare i finansiella- och operationella Due Dilligenceprocesser. Genom detta har du erfarenhet av att utvärdera och integrera förvärv. Det är meriterande om du har erfarenhet av börsnotering (IPO). Det är även positivt om du har erfarenhet av projekt- och/eller serviceaffärer som drivs i en decentraliserad miljö.I denna rekrytering samarbetar Sandbäckens med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Senior Konsult Hendrik Dahlgren på 070-471 59 03 eller Research konsult Christina Singelman på 073-421 79 87. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik publika uppdrag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och enligt GDPR.  

Ansvar

I rollen som Head of M&A ansvarar du tillsammans med Group CFO för att driva Sandbäckens och QMG:s förvärvsstrategi. Arbetet sker i nära samarbete med regionchefer och koncernens bolag såväl i Sverige som i Finland. Du är rådgivande i alla delar av en förvärvsprocess, från strategi till integration. Du ansvarar för bygga, utveckla och hålla samman best practice gällande processer för såväl förvärv som Due Dilligence och integration internt samt med externa rådgivare. Du arbetar fram businesscase och beslutsunderlag samt driver integrationsprocesser genom en gedigen erfarenhet av såväl finansiell som operationell Due Dilligence.

Personliga egenskaper

Som person har du hög integritet, mod och nyfikenhet. Du har ett prestigelöst och pedagogiskt förhållningssätt och är bra på att presentera analyser samt bygga nätverk och relationer ute i verksamheten. Vi tror att du har en hög analytisk förmåga och är strukturerad i ditt sätt att arbeta.

Ansvarig:

Ann-Helén Andersson

HR-chef

076-133 32 50

Sista ansökningsdag: 2021-12-12

Typ av anställning: Tillsvidareanställning

Industri: Bygg och anläggning

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies