Nyheter    |   Jobba hos oss

 

Illustration: Liljewall

Sprincom och Sandbäckens Brandskydd levererar brandskydd i Vattenfalls nya värmeverk Carpe Futurum

Sprincom AB har erhållit förtroendet att utföra projektering och installation av sprinkler och gassläcksanläggningar i samband med byggandet av Vattenfalls nya värmeverk, Carpe Futurum i Uppsala. Uppdragsgivare är ANDRITZ Oy och uppdraget utförs tillsammans med Sandbäckens Brandskydd AB.

ANDRITZ Oy har tidigare erhållit uppdraget att leverera hanteringssystem för biomassa samt lagringssilo, bioeldad panna med tillhörande rökgaskondensering i det nya värmeverket. Carpe futurum är en viktig del i Vattenfalls plan att bli helt koldioxidneutrala i Uppsala till 2030 och bränslet till den nya anläggningen kommer att bestå av olika slags träbaserad biomassa, som återvunnet trä, bark, flis och sågspån.

- Vi är mycket stolta över förtroendet och vårt fortsatta samarbete med ANDRITZ Oy.  I det här projektet kommer vi att leverera en komplett sprinklerinstallation fördelat på fem stycken torrörssektioner samt en våtrörssektion.  Vårt uppdrag omfattar även installation av brandpostledningar samt skydd av tre stycken elrum, med Inert gas, fördelat på fem sektioner. Dessa installationer utförs av Sandbäckens Brandskydd AB som är vårt systerbolag specialiserade på brandskydd av högteknologiska och känsliga miljöer, säger Tomas Pålsson, VD Sprincom AB.

Uppstart av den nya pannan är planerad till 2021.  

Sprincom AB är ett Norrlandsbaserat sprinklerföretag med över 70 års erfarenhet av konstruktion och installation av sprinklerinstallationer. Företaget har sin bas i Sundsvall, Skellefteå, Gävle och Borlänge och är sedan 2017 en del av Sandbäcken-koncernen.

Sandbäckens Brandskydd AB etablerades på den svenska marknaden vid årsskiftet 2019/2020 och verksamheten är specialiserade inom gassläcksystem, vattendimma och brandlarm.  

För mer information kontakta

Tomas Pålsson, VD Sprincom AB
Telefon: 076-144 76 11
E-post: tomas.palsson@sprincom.se

Niclas Mantinieks, VD Sandbäckens Brandskydd AB
Telefon: 073-048 75 28
E-post: niclas.mantinieks@sandbackens.se

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies