Senaste nytt från Sandbäckens

Rörproduktion levererar komplett VS-paket till Katrineholms och Vingåkers nya brandstation.

Publicerad 2018-06-25

I november 2017 togs det första spadtaget för byggnationen av Katrineholm och Vingåkers nya brandstation. I årsskiftet 2018/2019 beräknas stationen stå färdigställd och VS-installationerna utförs av Katrineholms Rörproduktion.

- Vi är stolta över förtroendet att, tillsammans med Tegelstaden Bygg, få vara en del av byggandet av den nya brandstationen. I det här projektet är vårt uppdrag att konstruera och installera ett komplett VS-paket omfattande värme, vatten, kyla, avlopp, andningsluft och tryckluft, säger Fredrik Wintervide, VD, Katrineholms Rörproduktion.

Utformningen av den nya brandstationen har tagits fram tillsammans med räddningstjänsten för att hitta optimala lösningar. I byggnaden, som kommer att ha en total yta av 2 750 kvm, installeras bland annat ett aggregat för reservkraft, vilket gör att fastigheten kan drivas även vid ett eventuellt strömavbrott. På taket kommer solcellsmoduler att monteras och dessa kommer att producera ungefär 39 MWh per år. Den nya byggnaden kommer att byggas enligt Sunda hus miljökrav.

Katrineholms Rörproduktion, som sedan i början av 2018 är en del av Sandbäcken-koncernen, är i huvudsak verksamma i Katrineholm, Flen och Vingåker. Verksamheten omfattar stora som små VS-entreprenader samt VS-service och kunderna sträcker sig från privatpersoner till stora fastighetsägare, industrier och offentlig sektor.

För mer information kontakta

Fredrik Wintervide
VD, Katrineholms Rörproduktion AB

Tel: 0150-36 35 60
E-post: fredrik.wintervide@rorproduktion.se

Bild: Katrineholms kommun

Referenser - pågående arbeten hos Sandbäckens just nu.

Partnering vid VS-entreprenad

Kalmars nya psykiatrilokaler

Som totalentreprenör i ett partneringsavtal utför Sandbäckens VS-installationerna i samband med fas 2 i byggandet av Kalmars nya psykiatrilokaler. Uppdraget omfattar samtliga installationer inom VS och medicinska gaser i den nya byggnaden.

Serviceavtal av fjärrvärmeanläggningar

Mälardalens Energi & Miljö

Västra Mälardalens Energi och Miljö (VME) har tecknat årsavtal med Sandbäckens avseende nybyggnad och underhåll av fjärrvärmekulvertar. Avtalet är ett av flera årsavtal som Sandbäckens har med energibolag i framförallt mellansverige. 

Strategiskt samarbetsavtal

Ny- och ombyggnader i Nacka

NCC och Sandbäckens har tecknat har tecknat ett långsiktigt strategiskt samarbetsavtal i samband om- och nybyggnation av fjorton projekt avseende skolor, förskolor och idrottshallar i Nacka kommun. Sandbäckens uppdrag är att projektera och leverera kompletta VS- och sprinklerpaket i samband med projekten.

Komplett sprinkleranläggning

Torp Köpcentrum, Uddevalla

Som totalentreprenör levererar Sandbäckens Sprinkler en komplett sprinkleranläggning I Torp Köpcentrum i Uddevalla. Uppdraget omfattar även en bassäng och pumpcentral med tillhörande pumpar dimensionerat till det totalt cirka 60 000 m2 stora köpcentret. 

Huvudkontor: Sandbäckens, Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping 
Telefon: 013- 37 47 80      Fax: 013- 10 18 28       E-post: info@sandbackens.se

© Copyright 2018 Sandbäckens        Sitemap      Cookies

KONTAKT -
JAG VILL VETA MER

TRYGGHET - AUKTORISERAT / CERTIFIERAT VS- OCH SPRINKLERFÖRETAG