Senaste nytt från Sandbäckens

Sandbäckens expanderar och etablerar VS-verksamhet i Västerås

Publicerad 2018-10-30

Sandbäckens fortsätter sin lönsamma tillväxtresa och tar ytterligare ett strategiskt steg genom att expandera sin verksamhet i Västerås och etablera en VS-verksamhet.

Verksamheten kommer att erbjuda VS-installationer och VS-service inom alla typer av fastigheter och miljöer. Från privata bostäder till offentliga och kommersiella fastigheter samt industriella byggnader. 

-  Vi har under en längre tid sett en stor utvecklingspotential i Mälardalen med Västerås som utgångspunkt. Regionen är under fortsatt stark tillväxt och nu tar vi steget med ambition att, snabbt utveckla och etablera en attraktiv och framgångsrik VS-leverantör, för att tillsammans med vår befintliga fjärrvärmeverksamhet möta marknaden i Västerås, säger Mats Åström, Koncernchef.

Sedan 2015 är Sandbäckens etablerad i Västerås genom bolaget, Sandbäckens Industri Mitt AB. Verksamheten är specialiserade på installation och service av fjärrvärmeanläggningar och i dag har bolaget årsavtal med bland annat VME (Västra Mälardalens Energi och Miljö AB), Mälarenergi, och ESEM (Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö).

-  Redan 2015 hade vi ambitionerna att etablera en VS-verksamhet i Västerås, men valde att prioritera och lägga fokus på att i första hand utveckla vår fjärrvärmeverksamhet. Nu är tiden inne att fullfölja vår plan, att bli en komplett leverantör av rörtekniska tjänster i Västerås, med omnejd, säger Mats Åström.

Arbetet med att etablera Sandbäckens nya VS-verksamhet i Västerås inleds omgående och kommer att ledas av Regionchef/Affärsutvecklingschef, André Roos tillsammans med Magnus Runesson, VD, Sandbäckens Industri Mitt AB.

-  Vårt mål är att efter årsskiftet vara redo för att möta våra kunder med en fullt fungerande verksamhet. I samband med etableringen kommer vi även att kunna erbjuda duktiga projektledare och VS-montörer en spännande resa och en ny arbetsgivare, känd för sin unika Sandbäckens-anda. Rekryteringsprocessen att skapa vårt framtida VS-team drar vi igång omgående, säger André Roos.

Sandbäckens är idag en av de ledande leverantörerna av rörtekniska tjänster i Sverige. Genom en offensiv och strategisk tillväxt består idag Sandbäcken-koncernen av 26 dotterbolag, med etableringar framförallt i mellan och södra Sverige.

Sandbäckens region Öst omfattar idag VS-bolag i Motala, Linköping, Norrköping, Nyköping, Katrineholm och Örebro. Efter etableringen av VS-verksamheten i Västerås stärker Sandbäckens sin marknadsposition ytterligare i en region som är under kraftig utveckling under en lång tid framöver.

För mer information kontakta

Mats Åström, Koncernchef
e-post: mats.astrom@sandbackens.se
Telefon: 072-050 22 40

eller

André Roos,  Regionchef Öst/ Affärsutvecklingschef
e-post: andre.roos@sandbackens.se
Telefon: 076- 000 26 01

Referenser - pågående arbeten hos Sandbäckens just nu.

Partnering vid VS-entreprenad

Kalmars nya psykiatrilokaler

Som totalentreprenör i ett partneringsavtal utför Sandbäckens VS-installationerna i samband med fas 2 i byggandet av Kalmars nya psykiatrilokaler. Uppdraget omfattar samtliga installationer inom VS och medicinska gaser i den nya byggnaden.

Serviceavtal av fjärrvärmeanläggningar

Mälardalens Energi & Miljö

Västra Mälardalens Energi och Miljö (VME) har tecknat årsavtal med Sandbäckens avseende nybyggnad och underhåll av fjärrvärmekulvertar. Avtalet är ett av flera årsavtal som Sandbäckens har med energibolag i framförallt mellansverige. 

Strategiskt samarbetsavtal

Ny- och ombyggnader i Nacka

NCC och Sandbäckens har tecknat har tecknat ett långsiktigt strategiskt samarbetsavtal i samband om- och nybyggnation av fjorton projekt avseende skolor, förskolor och idrottshallar i Nacka kommun. Sandbäckens uppdrag är att projektera och leverera kompletta VS- och sprinklerpaket i samband med projekten.

Komplett sprinkleranläggning

Torp Köpcentrum, Uddevalla

Som totalentreprenör levererar Sandbäckens Sprinkler en komplett sprinkleranläggning I Torp Köpcentrum i Uddevalla. Uppdraget omfattar även en bassäng och pumpcentral med tillhörande pumpar dimensionerat till det totalt cirka 60 000 m2 stora köpcentret. 

Huvudkontor: Sandbäckens, Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping 
Telefon: 013- 37 47 80      Fax: 013- 10 18 28       E-post: info@sandbackens.se

© Copyright 2018 Sandbäckens        Sitemap      Cookies

KONTAKT -
JAG VILL VETA MER

TRYGGHET - AUKTORISERAT / CERTIFIERAT VS- OCH SPRINKLERFÖRETAG