Nyheter    |   Jobba hos oss

​Sandbäckens breddar verksamheten inom brandskydd

Publicerad 2019-10-01

Vid styrelsemöte den 18 september 2019 beslutades att Sandbäckens tar det strategiska steget att bredda verksamheten inom teknikområdet brand, brandskydd och sprinkler till att även omfatta vattendimma, gassläckning och brandlarm. 

Sandbäckens affärsområde Sprinkler är idag en av Sveriges ledande sprinkler-leverantörer och består av fyra bolag, Sandbäckens Sprinkler Väst, Sandbäckens Sprinkler Mitt, Mälar Sprinkler AB och Sprincom AB.  Fram till idag har verksamheterna i första hand varit inriktad på installation och service av vattensprinkleranläggningar inom industrier, offentliga lokaler, sjukhus och bostäder. 

Nu tar Sandbäckens steget att komplettera sitt erbjudande till marknaden till att även omfatta installation av vattendimma, gassläckningssystem och brandlarm. 

- Vi har under en längre tid mött en ökad efterfrågan från våra kunder till alternativa brandskyddslösningar och då framförallt vattendimma. Vi tar nu steget och startar ett långsiktigt arbete med att utveckla attraktiva och hållbara erbjudanden mot kunder och miljöer som ställer speciella krav på en trygg brandsäkerhet, säger Per Herrlin, Affärsområdeschef Sandbäckens Sprinkler. 

Arbetet med att etablera Sandbäckens nya verksamhet med tillhörande erbjudande till marknaden kommer att ledas av Per Herrlin i ett nära samarbete med Sandbäckens övriga dotterbolag. Verksamheten beräknas vara på plats vid årsskiftet 2019/2020. 

- Vi startar omgående rekryteringen av duktiga och erfarna medarbetare till vår nya verksamhet. I våras genomförde vi en rekryteringskampanj i syfte att hitta potentiella VDar och nyckelpersoner för nya verksamheter och bolag inom Sandbäcken-koncernen. Återkopplingen var positiv och vi öppnar nu dörrarna igen för fler entreprenörer som vi vara med att bygga framtidens Sandbäckens. Särskilt välkomna att höra av sig hälsar jag personer som vill vara med och utveckla affärsområde Sprinkler eller specifikt vår nya verksamhet inom vattendimma och gassläckningssystem,  avslutar Per Herrlin. 

För mer information kontakta 

Per Herrlin 
Affärsområdeschef Sandbäcken Sprinkler
e-post: per.herrlin@sandbackens.se 
Telefon: 070-745 62 20

Alt

Mats Åström 
Koncernchef Sandbäckens
e-post: mats.astrom@sandbackens.se
Telefon: 072-050 22 40

​Sandbäckens i Västerås breddar verksamheten – välkommen Anders Zetterberg.

Publicerad 2019-09-23

Vi hälsar Anders Zetterberg, ny serviceledare, varmt välkommen till Sandbäckens Rör i Västerås. Anders som har lång och bred erfarenhet kommer senast från egen verksamhet. 

- Efterfrågan av våra tjänster är stor och fram till idag har vår kärnverksamhet i huvudsak varit VS-entreprenader och installation/service av fjärrvärmeanläggningar.  Men våra kunder har även efterfrågat VS-service och därför tar vi nu det strategiska steget, att genom Anders, etablera en Serviceverksamhet inom Sandbäckens Rör i Västerås, säger Daniel Johansson, VD.

Serviceverksamheten kommer i första hand vända sig till bostadsägare, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Västerås med omnejd.

- Jag ser fram emot att få starta och utveckla ett nytt verksamhetsområde inom Sandbäckens i Västerås. För mig är det viktigt att våra kunder ska känna sig trygga och snabbt få hjälp att lösa sina utmaningar och problem, oavsett vem man är eller hur stort uppdraget är, säger Anders Zetterberg.

Anders tillträdde den 2 september och utgår från Sandbäckens kontor på Ånghammargatan 6-8. Du når Anders på telefon 021-471 72 80 eller anders.zetterberg@sandbackens.se

För mer information kontakta

Daniel Johansson VD 
Sandbäckens Rör i Västerås AB 

Telefon: 073-068 42 58
e-post daniel.johansson@sandbackens.se

​Styrbjörn Wegler tillträder som VD för Sandbäckens Sprinkler Mitt AB

Publicerad 2019-08-20

Per den 1 september 2019 tillträder Styrbjörn Wegler rollen som VD för Sandbäckens Sprinkler Mitt AB. Han efterträder Per Herrlin som kvarstår som affärsområdeschef för Sandbäckens Sprinkler tillika VD för Sandbäckens Sprinkler Väst AB. 

- Det är med stort förtroende jag överlämnar VD-rollen till Styrbjörn, som sedan starten varit en av våra delägare i Sandbäckens Sprinkler Mitt. Det ska bli roligt att följa hans och teamets fortsatta resa, säger Per Herrlin, Affärsområdeschef Sandbäckens Sprinkler. 

Styrbjörn Wegler är 48 år och har arbetat med sprinklerinstallationer sedan 1995, där han under många år arbetat som projektledare inom bland annat Calor och YIT (idag Caverion).  

Sandbäckens Sprinkler Mitt AB är specialiserade på alla typer av sprinklerlösningar, från vattenkälla till fullt fungerande sprinklersystem inom industrier, offentliga lokaler, sjukhus och bostäder. Bolaget, som är etablerat i Stockholm och Norrköping,  omsätter drygt 80 mkr och sysselsätter cirka 55 medarbetare.

För mer information kontakta 

Per Herrlin, Affärsområdeschef Sprinkler 

e-post per.herrlin@sandbackens.se
Telefon:  070-745 62 20 

eller 

Styrbjörn Wegler, Tillträdande VD
e-post styrbjorn.wegler@sandbackens.se
Telefon: 070-745 62 21

Sandbäckens utför VS-installationerna i samband med renoveringen av Kv. Guldvingen i Trollhättan

Publicerad 2019-06-27

Sandbäckens Rör i Uddevalla AB har erhållit förtroendet av Serneke/Eidar att som ett partneringsamarbete leverera ett komplett VS-paket vid renoveringen av Kv Guldvingen i Trollhättan.

- Vårt uppdrag, som är en totalentreprenad, omfattar bland annat byte av tappvatten- och spillvattenledningar och samtliga radiatorer i lägenheterna. Vi kommer även att installera nya värmestammar från källarvåningen, säger Magnus Forslund, Projektledare, Sandbäckens Rör i Uddevalla AB.

I denna första etapp omfattas cirka 150 av kvarterets totalt 600 lägenheter. Renoveringsarbetet beräknas starta under sommaren 2019 och enligt planen ska arbetena i den första renoveringsetappen vara klara i början av 2021.

För mer information kontakta 

Magnus Forslund 
Projektledare Sandbäckens Rör i Uddevalla AB 
e-post: magnus.forslund@sandbackens.se 
Telefon: 070-785 13 65

(Bild/illustration: Serneke)

​Sandbäckens utför VS-installationerna i samband med byggandet av Brf Öresundsbrisen i Falsterbo

Publicerad 2019-06-26

Sandbäckens Rör i Malmö har erhållit förtroendet av Betonmast Malmö att som totalentreprenör utföra projektering och installation av VS-installationerna i samband med byggandet av bostadsrättsföreningen Öresundsbrisen i Falsterbo.

Brf Öresundsbrisen i Falsterbo omfattar fyra punkthus i tre våningar i hörnet av Clemensagervägen och Falsterbovägen, ett par minuter från havet. Projektet rör sig om 40 bostadsrätter och ett tillhörande poolområde, totalt 3600 kvm.

- Vi är stolta över förtroendet att tillsammans med Betonmast utveckla detta projekt. Projekteringen utför vi internt och vår leverans omfattar värme, vatten, sanitet till samtliga lägenheter med tillhörande biutrymmen. säger Mattias Göransson, VD, Sandbäckens Rör i Malmö AB.

Planerad byggstart är i slutet av sommaren 2019 och projektet beräknas stå klart i december 2020.

För mer information kontakta

Mattias Göransson VD, Sandbäckens Rör i Malmö AB
e-post: mattias.goransson@sandbackens.se
Telefon: 070-745 62 80

(Illustration: Tyréns, Elouise Le Veau)

​Sandbäckens utför VS-installationerna vid om- och tillbyggnaden av Rönnbyskolan i Västerås

Publicerad 2019-06-14

Sandbäckens Rör i Västerås har erhållit förtroendet att utföra VS-entreprenaden i samband med om- och tillbyggnad av Rönnbyskolan i Västerås.

Sandbäckens uppdrag, som är en totalentreprenad omfattar installation av värme, vatten och sanitet i samband med ombyggnationen på ca 200 kvm och en tillbyggnad på totalt cirka 1 200 kvm i två plan. 

- Vi är stolta över att få förtroende av Nybyggar’n i Västerås att få utföra en komplett VS-installation i samband med att Västerås Stad moderniserar ännu en skola, säger Daniel Johansson, VD Sandbäckens Rör i Västerås. Projekteringen startar omgående och skolan beräknas vara färdigställd inför höstterminen 2020.

För mer information kontakta

Daniel Johansson, VD 

Sandbäckens Rör i Västerås AB 
e-post: daniel.johansson@sandbackens.se
Tel: 073-068 42 58

(Illustration Archus Arkitektur/Västerås Stad)

​Lycka till Johan!

Publicerad 2019-06-08

 Hösten 2018 kraschade Sandbäckens Projektchef Johan Svensson under träning. Vid olyckan fick han en ryggmärgsskada och var från början förlamad.  Nu på söndag cyklar han tillsammans med sitt team Halvvättern och vi inom Sandbäckens är grymt imponerade över hans resa tillbaka och önskar dig, Johan, ett stort lycka till! Du är en förebild och vi är stolta över att ha dig som kollega!    

Du kan följa Johans tankar och väg mot sitt mål genom länkarna nedan. 

  • I det här avsnittet får du höra Johan berätta om olyckan som höll på att göra honom förlamad, resan på väg tillbaka och hur han ska ta sig till Halvvättern. https://youtu.be/JaSgF78qjso
  • I det här avsnittet får du ta del om hur träningen inför Halvvättern har gått sedan vi senast träffade honom och hur mycket alla runt omkring har betytt. Vi får även höra flickvännen Madelene och kompisen Patrik prata om känslorna kring olyckan och rehabiliteringen. https://youtu.be/E_AcUqL-MCI
  • I det här avsnittet möter du Johan bara några dagar innan det är dags för start i Halvvättern. Ett lopp där han för första gången ska cykla förbi platsen där han skadades svårt i höstas. https://youtu.be/sNGBob7KDZE

​Sandbäckens utför processrörinstallationer i samband med renoveringen av Haganäsbadet i Älmhult

Publicerad 2019-05-31

Sandbäckens Rör i Växjö har erhållit förtroendet av Processing AB, att utföra processrörsinstallationerna i samband med att Haganäsbadet i Älmhult renoveras.

- Vi är stolta över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med ett av nordens ledande företag inom vattenrening, få leverera en komplett processanläggning för Älmhults nya, moderna badhus, säger Pär Liljedahl, VD Sandbäckens Rör i Växjö. 

Det ombyggda Haganäsbadet som beräknas öppna i september 2020 kommer bland annat att erbjuda besökarna en ny simhall med aktivitetsbassäng, bubbelpool, en 25-meterbassäng och ett barnland.

För mer information kontakta
Pär Liljedahl, VD Sandbäckens Rör i Växjö 

e-post: par.liljedahl@sandbackens.se
Telefon: 0470-78 87 30, 070-740 50 81

​Sandbäckens utför VS-installationerna i Kulturkvarteret i Lund

Publicerad 2019-05-29

Sandbäckens Rör i Malmö har erhållit förtroendet att, som totalentreprenör, utföra en komplett VS-installation i samband med byggandet av det unika projektet Kulturkvarteret i Lund. 

Det är parkeringsplatsen på Stora Algatan 6 som nu förvandlas till ett modernt bostadshus med 19 toppmoderna bostadsrättslägenheter. Den fem våningar höga fastigheten kommer även att omfatta en klosterinspirerande innergård och ett källargarage med plats för såväl bilar som cyklar. 

- Vi är stolta över att få medverka i detta speciella projekt där stort fokus ligger på anpassningen till den omgivande miljön men med moderna anpassningar. Vårt uppdrag omfattar samtliga VS-installationer i såväl byggnaden som tillhörande biutrymmen, säger Mattias Göransson, VD, Sandbäckens Rör i Malmö AB.

I Sandbäckens uppdrag ingår även projektering som kommer att utföras ”in house” under ledning av Henrik Gullbrandsen. 

Uppdragsgivare är Betonmast Malmö AB och inflyttning är beräknad till våren 2021.   För mer information kontakta 

Mattias Göransson VD, Sandbäckens Rör i Malmö AB
e-post: mattias.goransson@sandbackens.se 
Telefon: 070-745 62 80

Illustration: FOJAB arkitekter

​Katrineholms Rörproduktion får förtroendet när KFAB ställer om från pellets till bergvärme

Publicerad 2019-05-27

Katrineholms Rörproduktion har erhållit förtroendet av Katrineholms Fastighets AB att utföra konvertering av värmekällor, från pellets till bergvärme i fem fastigheter inom områdena Bie, Sköldinge Strångsjö och Forssjö. Option finns för ytterligare en fastighet. 

Uppdraget som omfattar kompletta bergvärmeinstallationer inkluderar även rivning av befintliga pelletsanläggningar med tillhörande pannor, silos m.m. 

- Jag är stolt över förtroendet att få vara en partner i denna typ av projekt där det krävs både hjärna, hjärta och en hel del kunskap för att få till anläggningarna på ett så bra sätt som möjligt för kunden, säger Fredrik Wintervide, VD, Katrineholms Rörproduktion. 

Investeringen kommer att bidra till säkrare och mer driftsäkra anläggningar som kräver mindre skötsel. De nya bergvärmepumparna kommer att kopplas upp mot ett överordnat system där övervakning kommer att ske för att säkra en kostnadseffektiv drift.

För mer information kontakta

Fredrik Wintervide, VD
Katrineholms Rörproduktion 

e-post: fredrik.wintervide@rorproduktion.se
Telefon: 076-000 26 60

Bildtext: Fredrik Wintervide, VD Katrineholms Rörproduktion tillsammans med Ingmar Eriksson, VD på Katrineholms Fastighets AB

​Conny Moberg, utsedd till Entreprenadchef/Projektledare inom Sandbäckens Rör i Västerås

Publicerad 2019-05-24

Conny Moberg har tillträtt tjänsten som Entreprenadchef/Projektledare inom Sandbäckens Rör i Västerås. Conny kommer närmast från motsvarande roll inom Bravida i Västerås.  

Conny har en lång och gedigen erfarenhet som han har byggt upp under sin drygt 30 årliga långa karriär. Han startade som lärling och tog sen klivet vidare som montör och ledande montör.  De senaste sex åren har Conny arbetat som projektledare med fokus på större VS-entreprenader inom områden som exempelvis äldreboende/vårdboende, stora bostadsprojekt och badhus/idrottshallar. 

- Jag ser fram emot att, tillsammans med våra kunder och vårt team här på Sandbäckens Rör i Västerås utveckla verksamhetsområdet VS, där vi just nu genomför en rekryteringskampanj för att hitta fler duktiga VS-montörer till vårt team, säger Conny Moberg, 

Conny kommer att utgå från Sandbäckens kontor på Ånghammarsgatan 6-8 i Västerås och nås på telefon 073-030 93 08 eller conny.moberg@sandbackens.se

​Sandbäckens Rör i Västerås utför VS-installationerna vid byggandet av nya Mälarparksskolan

Publicerad 2019-05-17

Sandbäckens Rör i Västerås har erhållit förtroendet att utföra ett komplett VS-paket i samband med byggandet av Mälarsparksskolan i Västerås.

Sandbäckens uppdrag, som är en totalentreprenad, omfattar installation av värme, vatten, sanitet och kökskyla i samband med byggandet av den totalt cirka 7 000 m2 stora byggnaden. 

Mälarparksskolan kommer att bli en 3-parallellig F-6 skola med plats för över 500 elever. Byggnaden kommer att bli uppförd i två plan med placeringen mitt i det nybyggda området Öster Mälarstrand i Västerås.

- Vi är mycket stolta över förtroendet att få leverera ett komplett VS-paket i samband med byggandet av Mälarparksskolan. Uppdraget är en bra start i vår fortsatta satsning att utveckla Sandbäckens i Västerås till en komplett och heltäckande VS-leverantör, säger Daniel Johansson, VD. 

Sandbäckens uppdragsgivare är HMB Construction AB och skolan beräknas vara färdigställd inför höstterminen 2021.

För mer information kontakta

Daniel Johansson, VD
Sandbäckens Rör i Västerås AB
e-post: daniel.johansson@sandbackens.se
Tel: 073-068 42 58

eller

André Roos, Affärsutvecklare
Sandbäckens 
e-post: andre.roos@sandbackens.se
Tel: 076-000 26 01

(Illustration: Kjellgren Kaminsky Architecture)

Sandbäckens i Västerås namnändrar och Daniel Johansson tillträder som VD

Publicerad 2019-05-15

Som tidigare kommunicerats fattades under hösten det strategiska beslutet att utveckla Sandbäckens befintliga bolag i Västerås med VS-verksamhet i syfte att erbjuda marknaden en heltäckande om komplett VS-leverantör. Etableringen av VS-verksamheten har varit framgångsrik och nu tas nästa steg.

Måndagen den 13 maj 2019 har styrelsen fattat beslut att namnändra Sandbäckens Industri Mitt AB till Sandbäckens Rör i Västerås AB.  

Beslut har även fattats att Daniel Johansson utses som VD. Daniel kommer närmast från Bravida där han varit ansvarig för bolagets VS-verksamhet i Västerås med omnejd. 

Magnus Runesson kvarstår som verksamhetsansvarig för bolagets fortsatta utveckling av installation och service av fjärrvärmeanläggningar. Idag har Sandbäckens underhållsavtal med bland annat Västra Mälardalens Energi och Miljö AB (VME), Mälarenergi, Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö (ESEM) och Norrenergi omfattande Solna, Sundbyberg, Bromma och Danderyd.  

Daniel Johansson tillträder per omgående och bolaget kommer att ingå i Sandbäckens geografiska region Öst under ledning av André Roos. 

För mer information kontakta 

Mats Åström, Koncernchef 
e-post: mats.astrom@sandbackens.se
Telefon: 072-050 22 40 

André Roos, Regionchef
e-post: andre.roos@sandbackens.se
Telefon: 0760-00 26 01

Sandbäckens öppnar dörrarna för nya bolag

Publicerad 2019-05-09

Sandbäcken-koncernen har de senaste åren haft en stark tillväxt. Omsättningen har på kort tid fördubblats och antalet affärsdrivande dotterbolag uppgår idag till 26 operativa bolag. Nu öppnar koncernen upp dörrarna och erbjuder erfarna och affärsdrivande ledare möjligheten att etablera ett lokalt VS- och sprinklerbolag. 

- Vi har en unik affärsmodell där vår tillväxtstrategi bygger på förvärv men även att hitta rätt person och entreprenör, redo att bygga ett lokalt Sandbäckens med hjälp av sin kompetens, sitt nätverk och sin drivkraft. Genom kampanjen hoppas vi att hitta fler Sandbäckare som vill vara med att ta Sandbäckens till nästa nivå, säger Koncernchef Mats Åström. 

Kampanjen, som kommer att vara tillgänglig fram till sista juni, vänder sig till affärsdrivna entreprenörer med stark drivkraft för att skapa framgångsrika och lönsamma VS- eller sprinklerverksamheter. Processen för att bli Sandbäckens nästa VD består av fem steg som omfattar såväl intervjuer, tester och möten med bland annat representanter från Sandbäckens styrelse och koncernledning. 

- Att bygga en framgångsrik verksamhet och bolag inom Sandbäckens kräver ett modernt och innovativt entreprenörskap och ledarskap. Dessa egenskaper är viktiga hos de personer vi söker och vårt bidrag är att erbjuda en plattform med affärsmässigt stöd inom områden som inte är en del av de enskilda bolagets kärnverksamhet, säger Mats Åström. 

För mer information om kampanjen kontakta 

Ann-Helén Andersson, HR-chef
Telefon: 076-133 32 50  E-post: ann-helen.andersson@sandbackens.se

Mats Åström, Koncernchef
Telefon: 072-050 22 40 E-post: mats.astrom@sandbackens.se

Klicka här för att ansöka

​Tore Styrman tillträder som VD för Sandbäckens Medicinska Gaser AB

Publicerad 2019-04-08

Den 2 maj 2019 tillträder Tore Styrman rollen som VD för Sandbäckens nya bolag, Sandbäckens Medicinska Gaser AB.  Tore Styrman kommer närmast från Assemblin där han under sin 25 år långa karriär bland annat haft roller som försäljningsingenjör, projektledare och filialchef och som projektchef för medicinska gaser på Nya Karolinska Sjukhuset i Solna. Ett uppdrag som omfattande såväl projektering som installation av sjukhusets hela gasanläggning. 

- Tores gedigna kunskap och erfarenhet kommer att bli en stor tillgång i samband med att vi under hösten kommer att erbjuda marknaden ett nytt specialiserat Sandbäckensbolag, med resurser och spetskompetens inom teknikområdet tekniska gaser, säger Anders Buskas, Regionchef, Sandbäckens region Stockholm.  

Verksamheten inom Sandbäckens Medicinska Gaser ABs kommer i första hand att vara fokuserade på nybyggnader och ombyggnader av sjukhus, vårdanläggningar, laboratorier och läkemedelsbranschen i Stockholm och Mälardalen. 

- Jag har under de senaste 15-20 åren varit specialiserad på att säkerställa våra kunders behov av effektiva och kvalitetssäkra projekt och installationer av central-gasanläggningar. Nu ser jag fram emot att tillsammans med Sandbäckens bygga upp en verksamhet och ett team som erbjuder marknaden en effektiv, trygg och kompetent leverantör, säger Tore Styrman. 

Tore Styrman kommer att utgå från Sandbäckens kontor i Johanneshov (Stockholm) och bolaget kommer att ingå i Sandbäckens region Stockholm och rapportera till undertecknad.

För mer information kontakta 

Anders Buskas
Regionchef Sandbäckens region Stockholm
e-post: anders.buskas@sandbackens.se 
Telefon: 070-520 33 77

Sandbäckens utför VS-installationerna Torghuset Mobilia i Malmö

Publicerad 2019-03-28

Sandbäckens Rör i Malmö har erhållit förtroendet av Atrium Ljungberg AB att leverera en komplett VS-installation i samband med etapp 1 av projektet Torghuset Mobilia i Malmö.

Torghuset Mobilia är en del av Atrium Ljungbergs utvecklingsprojektet att omvandla stadskvarteret till en levande mötesplats med ytor för handel, bostäder, restauranger och kulturverksamhet.

- Vi är mycket stolta över uppdraget att utföra samtliga VS-installationer i den nyproducerade byggnaden som kommer att omfatta totalt 74 lägenheter med tillhörande biutrymmen. Byggnaden kommer att certifieras som Miljöbyggnad, vilket innebär att byggnaden uppfyller sexton olika indikatorer för energianvändning, innemiljö och material, säger Mattias Göransson, VD, Sandbäckens Rör i Malmö.

Sandbäckens beräknar starta arbetet under vecka 9 2019 och projektet i sin helhet beräknas vara färdigställt under 2020

För mer information kontakta 

Mattias Göransson VD,
Sandbäckens Rör i Malmö AB
E-post: mattias.goransson@sandbackens.se
Telefon 070-745 62 80

(Illustration: Atrium Ljungberg AB)

​Roger Höglund tillträder som platschef när Sandbäckens etablerar sprinklerkontor i Norrköping

Publicerad 2019-03-27

Den 1 april 2019 tillträder Roger Höglund tjänsten som platschef för Sandbäckens Sprinkler Mitts nya platskontor i Norrköping. 

- Vi har sedan starten 2013 haft en mycket stark efterfrågan av våra tjänster i Mellansverige. Vår verksamhet har fram till i dag utgått från Stockholm, men nu tar vi steget och etablerar ett platskontor i Norrköping, under ledning av Roger Höglund. Syftet med vår strategiska satsning är att vi nu, på ett bättre sätt, kan tillgodose marknadens behov genom en lokal närvaro och närhet till våra kunder, säger Per Herrlin, Affärsområdeschef Sandbäckens Sprinkler. 

Roger kommer närmast från egen verksamhet men har en lång och gedigen erfarenhet från motsvarande tjänster inom bland annat Bravida och Calor (nu Caverion). Roger som startades sin karriär som sprinklerkonstruktör och vidare projektledning har, i sin konsultroll under de senaste åren, bland annat arbetat med infrastrukturprojekt såsom Norra Länken i Stockholm och Götatunneln i Göteborg. Där har han både som entreprenör respektive beställarrepresentant arbetat med brandskyddsinstallationer i trafiktunnlarna.  

- Jag ser nu fram emot att, tillsammans med Sprinkler-teamet inom Sandbäckens, stärka och utveckla såväl nya som befintliga kundrelationer. Tillsammans erbjuder vi marknaden en heltäckande sprinklerleverantör, från konstruktion och installation till en långsiktig servicepartner, säger Roger Höglund, tillträdande platschef Sandbäckens Sprinkler i Norrköping. 

Sandbäckens Sprinkler Mitt ABs nya platskontor kommer att samlokaliseras i Sandbäckens VS-verksamhet på Jungmansgatan 3 i Norrköping. 

För mer information kontakta 

Per Herrlin,
Affärsområdeschef Sandbäckens Sprinkler
e-post per.herrlin@sandbackens.se
Telefon:  070-745 62 20

​Ann-Helén Andersson ny HR-chef på Sandbäckens

Publicerad 2019-03-25

Den 20 mars tillträdde Ann-Helén Andersson tjänsten som HR-chef på Sandbäcken-koncernen.  Ann-Helén, efterträder Åsa Wahlström som lämnade Sandbäckens för sin tidigare arbetsgivare under hösten 2018.

- Jag hälsar Ann-Helén varmt välkommen till Sandbäckens. Ann-Helén har en bred kompetens och lång erfarenhet att utveckla HR-funktioner bland annat från rollen som HR-chef på Onninen säger Mats Åström, Koncernchef.

Ann-Helén kommer närmast från rollen som HR Director på LeasePlan Sverige AB men har även erfarenhet från branscher såsom träindustrin, tredje partslogistik och fastighetsförvaltning.

- Jag ser fram emot att bli en del av Sandbäckens och kommer ta vid där min föregångare slutade. Tillsammans med Sandbäckens VD-grupp kommer jag att ta ut inriktningen för HR-området och vad vi behöver lägga tyngd på, säger Ann-Helén Andersson, HR-chef Sandbäckens.

Ann-Helén kommer att ingå i Sandbäckens koncernledning och rapportera till undertecknad . 

För mer information kontakta 

Mats Åström Koncernchef
e-post: mats.astrom@sandbackens.se
Telefon: 072-050 22 40

​Sandbäckens startar specialistbolag för installation av medicinska gaser

Publicerad 2019-03-22

Efterfrågan av specialistkompetens inom installation av medicinska gaser har under de senaste åren ökat markant. För att möta den höga efterfrågan av kompetens och resurser tar Sandbäckens ytterligare ett strategiskt steg i sin tillväxtstrategi genom att etablera ett nytt bolag, Sandbäckens Medicinska Gaser AB.

- Inom Sandbäckens har vi en lång erfarenhet av att utföra VS-installationer i tekniskt komplexa miljöer. Under de senaste åren har vi konstaterat att efterfrågan av våra tjänster inom sjukhus och vård, forskning- och laboratorium samt läkemedelsindustrin har ökat, generellt runt om i landet men specifikt i Stockholmsområdet. Därför tar vi nu steget och bildar ett separat bolag, specialiserade på installationer av medicinska gaser, säger Mats Åström, Koncernchef. Sandbäckens 

Medicinska Gaser AB, kommer att ingå i Region Stockholm. Verksamheten kommer i första hand att möta marknaden i Stockholm och Mälardalen men kommer även utgöra en förstärkning och stöd till Sandbäckens VS-bolag som redan idag har specialistkompetens och egna resurser för installationer av medicinska gaser.

- Under de senaste åren har vi varit en flitigt anlitad VS-leverantör vid  ny- och ombyggnader av sjukhus och andra vårdinrättningar i Stockholms-området. Genom vårt nya bolag kommer vi att säkerställa framtida kompetens och resurser på ett bättre sätt och därmed kunna erbjuda våra kunder en komplett leverantör och samarbetspartner, säger Anders Buskas, regionchef Sandbäckens region Stockholm. 

Etableringen av Sandbäckens Medicinska Gaser AB startar per omgående och verksamheten beräknas vara redo att möta marknaden under hösten 2019. 

- Vi startar nu rekryteringen av medarbetare som vill vara med att utveckla ytterligare ett företag inom Sandbäckens-koncernen, avslutar Anders Buskas. 

För mer information kontakta 

Mats Åström Koncernchef
e-post: mats.astrom@sandbackens.se
Telefon: 072-050 22 40 eller

Anders Buskas Regionchef, Sandbäckens Stockholm
e-post: anders.buskas@sandbackens.se
Telefon: 070-520 33 77

​Sandbäckens utför projektering och VS-installationerna i 110 lägenheter i Arlöv

Publicerad 2019-02-20

Sandbäckens Rör i Malmö har erhållit förtroendet av Betonmast Malmö AB att leverera ett komplett VS-paket i samband med byggandet av Kv Ugglan, etapp 1, i Arlöv strax utanför Malmö

Kv Ugglan är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt som Burlövs Bostäder AB just nu genomför i Arlöv. Kv Ugglan, etapp 1, omfattar bland annat 110 lägenheter, varav 6 lägenheter är LSS-boenden. Lägenheterna är indelade i fyra byggnader om 5-6 våningar och den totala boytan är cirka 10.600 m2.

- Vi är mycket stolta över förtroendet som innebär att vi även får möjlighet att fortsätta utveckla vårt samarbete med Betonmast. Vårt uppdrag i detta projekt omfattar projektering och installation av värme, vatten och spillvatten i samtliga lägenheter med tillhörande biutrymmen, säger Mattias Göransson, VD, Sandbäckens Rör i Malmö AB.

Byggprojektet startar under våren 2019 och inflyttning i de första lägenheterna är beräknad till fjärde kvartalet 2020.

- Vi inleder omgående projekteringen som vi kommer att genomföra in-house. Projektansvarig blir Magnus Göransson tillsammans med Henrik Gullbrandsen och vi räknar med att starta installationsarbetet under hösten 2019, avslutar Mattias Göransson.

För mer information kontakta 

Mattias Göransson
VD, Sandbäckens Rör i Malmö AB
E-post: mattias.goransson@sandbackens.se
Telefon 070-745 62 80

(Illustration: Jais Arkitekter)

​Sandbäckens utför VS-installationerna i Kv Korgmakaren, Nybro

Publicerad 2019-02-15

Sandbäckens Rör i Kalmar har erhållit förtroendet av NCC att utföra samtliga VS-installationer i samband med byggandet av Kv Korgmakaren i Nybro.

- Vi är stolta över förtroendet att få medverka i detta projekt som är ett av Nybros största bostadsprojekt. Totalt utför vi ett komplett VS-paket i samtliga 58 lägenheter med tillhörande biytor, säger Christer Jonsson, VD Sandbäckens Rör i Kalmar AB.

Slutkund är NBAB (Nybro Bostads AB) och inflyttning är beräknad till april respektive juni 2019.

För mer information kontakta

Christer Jonsson
VD, Sandbäckens Rör i Kalmar AB
e-post: christer.jonsson@sandbackens.se
Telefon: 072-062 03 40

Eller

Lars Svensson
Verksamhetsutvecklare och tf Platsansvarig Nybro
e-post: lars.svensson@sandbackens.se
Telefon: 070-637 22 60

​Sandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Veoneers nya produktionsanläggning i Vårgårda

Publicerad 2019-02-13

Sandbäckens Sprinkler Väst AB har erhållit förtroendet av Peab att utföra sprinklerinstallationerna i samband med att det internationella bilelektroniksäkerhetsbolaget Veoneer investerar i en ny produktionsanläggning i Vårgårda.

- Vi är mycket stolta över förtroendet att, som totalentreprenör, få leverera en sprinkleranläggning i Veoneers nya produktionsanläggning. Anläggningen kommer att omfatta dels en kontorsdel och dels en produktionslokal för framtida produktion av bland annat kameror och radar för aktiv säkerhet i bilar, säger Per Herrlin, Affärsområdeschef, Sandbäckens Sprinkler.

Den nya produktionsanläggningen kommer att bli cirka 12.000 m2 stor och uppförs i två våningsplan, där produktionslokalen uppförs i ett plan medan kontorsdelen uppförs i två våningar. Den nya produktionsanläggningen kommer även att anslutas till den befintliga verkstads- och kontorsbyggnaden genom tre passager. 

Henrik Lundström är utsedd till Sandbäckens projektledare och projekteringsarbetet har inletts. Installationerna beräknas starta under våren 2019 och den nya produktionsanläggningen beräknas stå färdig under våren 2020.

För mer information kontakta 

Per Herrlin,  Affärsområdeschef, Sandbäckens Sprinkler 
e-post: per.herrlin@sandbackens.se
Tel: 070-745 62 20

Eller

Henrik Lundström Projektledare, Sandbäckens Sprinkler Väst AB
e-post: Henrik.lundstrom@sandbackens.se
Telefon: 070-745 61 52

(Illustration: Arkitektbyrån Arkcon)

​Torbjörn Carlsson utsedd till tf regionchef för Sandbäckens VS-region Sydväst

Publicerad 2019-02-07

Torbjörn Carlsson har tillträtt rollen som tf regionchef för Sandbäckens VS-region Sydväst. Han efterträder Berne Göransson som valt att trappa ner och lämnade per den 1 februari 2019 och såväl VD-rollen som regionchefsrollen för att fortsätta som senior projektledare och rådgivare inom Sandbäckens Rör i Malmö AB.

- Jag vill att Mattias Göransson i sin roll som ny VD för Sandbäckens Rör i Malmö ska få möjlighet att fokusera fullt ut på sina nya uppgifter som VD och utser tillsvidare Torbjörn Carlsson till tillförordnad regionchef för en av våra strategiskt viktiga tillväxtregioner, Sydväst, säger Mats Åström, koncernchef.

Idag har Sandbäckens 26 affärsdrivande företag som är indelade i fem strategiska VS-regioner och det rikstäckande affärsområdet Sprinkler. 

- En av våra styrkor inom Sandbäckens är vår platta koncern-organisation som bygger på ett starkt lokalt engagemang och ett tydligt delegerat ansvar. Därför har vi valt att rollen som regionchef och affärsområdeschef är en coachande roll som stödjer respektive VD som bollplank och rådgivare samt säkerställer tillväxten i respektive region. Som regionchef är man också del av koncernledningen, säger Mats Åström, Koncernchef Sandbäckens

Så här ser Sandbäckens geografiska indelning ut. 

VS-region Sydväst: Regionchef Torbjörn Carlsson, tf (tillika VD Sandbäckens Rör i Vetlanda AB) 

VS-region Väst:  Regionchef Mats Cullbrand (tillika VD Sandbäckens Rör i Göteborg AB) 

VS-region Sydöst:  Regionchef Torbjörn Carlsson (tillika VD Sandbäckens Rör i Vetlanda AB) 

VS-region Öst:  Regionchef André Roos (tillika Affärsutvecklingschef) 

VS-region Stockholm:  Regionchef Anders Buskas (tillika VD Sandbäckens Rör i Stockholm AB)

Affärsområde Sprinkler: Affärsområdeschef Per Herrlin (tillika VD Sandbäckens Sprinkler Mitt AB, Sandbäckens Sprinkler Väst AB och  Ordf. Industri Mitt AB)

För mer information kontakta

Mats Åström 

Koncernchef, Sandbäckens
e-post: mats.astrom@sandbackens.se
Telefon: 072-050 22 40

​Mattias Göransson tillträder idag som VD för Sandbäckens Rör i Malmö AB

Publicerad 2019-02-01

Mattias Göransson, 35 år, tillträder från och med 1 februari 2019 som VD för Sandbäckens Rör i Malmö AB. I samband med detta utses även Magnus Göransson till vice VD.  Mattias efterträder Berne Göransson som valt att överlämna VD-rollen för att kvarstå som senior projektledare och rådgivare inom bolaget.

Sedan etableringen 2015, har Sandbäckens Rör i Malmö under ledning av Berne Göransson, utgjort koncernens nav på den sydsvenska marknaden.  Verksamheten, som är specialiserade på VS-entreprenader och VS-service har idag även resurser inom konstruktion och projektering och sysselsätter drygt 30 medarbetare.

-  Jag vill rikta ett tack till Berne som har gjort en fantastisk resa och har varit en stor tillgång inom Sandbäckens. Tillsammans med sitt team har han på kort tid byggt upp ett framgångsrikt och attraktivt VS-bolag, både som samarbetspartner och som arbetsgivare. När han nu lämnar över VD-rollen till Mattias kommer vi inte bara att långsiktigt säkerställa bolagets lönsamma utveckling utan även kunna ta tillvara på en ny generations moderna ledarskap och arbetssätt, säger Mats Åström, Koncernchef Sandbäckens.

Mattias Göransson kommer närmast från rollens som Vice VD och Produktionschef inom Sandbäckens Rör i Malmö. Han har tidigare erfarenhet som bland annat Entreprenadchef för inom Imtech´s (idag Assemblin) VS-verksamhet i Lund.

-  Jag är stolt och ser fram emot att ta över stafettpinnen som VD. Tillsammans med Magnus och resten av teamet ska vi fortsätta att utveckla bolaget i linje med vår inslagna väg där målet är att bli en av de ledande aktörerna i Öresundsregionen. En stor fördel och framgångsfaktor är tryggheten att ingå i Sandbäckens-koncernen där vi som lokala företag har tillgång till en stor koncerns support och resurser för att lyckas nå våra mål, säger Mattias Göransson, VD Sandbäckens Rör i Malmö AB.

För mer information kontakta

Mats Åström

Koncernchef, Sandbäckens
e-post: mats.astrom@sandbackens.se
Telefon: 072-050 22 40

​Sandbäckens etablerar sig i Nybro

Publicerad 2019-01-31

Sandbäckens Rör i Kalmar AB, som etablerades under hösten 2018, gör nu en strategisk satsning och etablerar ett platskontor i Nybro, cirka tre mil utanför Kalmar.

- Våra tjänster är redan idag starkt efterfrågade i Nybro. Hittills har vi hanterat våra uppdrag från vårt kontor i Kalmar, men nu tar vi steget och etablerar ett platskontor i centrala Nybro. Etableringen innebär att vi kommer att vara närmare våra kunder och därmed kunna erbjuda en snabbare service, säger Christer Jonsson, VD Sandbäckens Rör i Kalmar AB.

Nybro kommun är en kommun i det småländska Glasriket som har drygt 20 000 invånare. Kommunen har idag ett aktivt näringsliv med många små entreprenörer men även en del större företag främst inom framförallt design-, trä- och pappersindustrin.

Sandbäckens verksamhet i Nybro kommer i huvudsak att bestå av VS-entreprenader och service till privata, offentliga som kommersiella fastighetsägare samt till byggare och bostadsägare.

- Från och med 1 februari hälsar vi såväl nya som befintliga kunder i Nybro med omnejd varmt välkomna till oss på Sandbäckens. Då startar vi även rekryteringen av fler duktiga VS-montörer, både här och i Kalmar, säger Lars Svensson, tf platsansvarig.

För mer information kontakta

Christer Jonsson

VD, Sandbäckens Rör i Kalmar AB
e-post: christer.jonsson@sandbackens.se
Telefon: 072-062 03 40

Eller

Lars Svensson

Verksamhetsutvecklare och tf Platsansvarig Nybro
e-post: lars.svensson@sandbackens.se
Telefon: 070-637 22 60

Bildtext: Just nu utför Sandbäckens i Kalmar VS-installationerna i samband med projekt Almen i Nybro

Sprincom utför sprinklerinstallationerna i Setras nya lokaler i Långshyttan

Publicerad 2019-01-28

Sprincom AB har erhållit uppdraget av Setra att installera en komplett sprinkleranläggning i Outokumpus gamla fabrik i Långshyttan.

Träindustriföretaget Setra investerade under 2018 i Outokumpus gamla fabriksbyggnad i syfte att skapa ett träindustricenter i Långshyttan, som ligger i sydöstra Dalarna. Den gamla fabriken ska nu bli en industriellt anpassad komponentanläggning riktad mot fönster- och dörrindustrin.

Sprincoms uppdrag omfattar konstruktion och installation av ett komplett sprinklersystem i den cirka 36.000 m2 stora byggnaden. Arbetet har påbörjats och beräknas vara färdigställt under våren 2020.

Sprincom AB är ett Norrlandsbaserat sprinklerföretag som är verksamma från treriksröset i norr till mälardalen i söder. I dag har bolaget kontor i Sundsvall, Skellefteå, Borlänge och Gävle och sedan 2017 ingår Sprincom AB i Sandbäcken-koncernen.

För mer information kontakta

Tomas Pålsson
VD, Sprincom AB 

E-post:  tomas.palsson@sprincom.se
Telefon: 076-144 76 11

Sandbäckens utför VS-installationer i över 120 lägenheter i Lindholmen i Göteborg

Publicerad 2019-01-25

Sandbäckens Rör i Göteborg har erhållit förtroendet av Veidekke Entreprenad AB att utföra samtliga VS-installationer i samband med byggandet av HSB brf Blanka i Lindholmen. 

HSBs nya bostadsrättsförening kommer att omfatta 122 bostadsrätter med ett unikt läge precis vid vattnet. Fastigheterna kommer att ha en spännande arkitektur genom lutande fasader i 5 gradig vinkel samt en fasad som utförs i så kallad shingel-teknik. Fastigheterna kommer även förses med sedumtak, solceller och ovanliga vinklar och stora ljusinsläpp i lägenheterna. 

- Vi är mycket stolta över förtroendet att få vara en del av detta spännande projekt. Vår leverans omfattar ett komplett VS-paket omfattande installation av vatten, värme och sanitet i samtliga lägenheter samt i byggnadens biutrymmen exempelvis en gemensamhetslokal, tvättstuga och cykellounge, säger Mats Cullbrand, VD, Sandbäckens Rör i Göteborg. 

Fastigheterna byggs efter miljömärkningen Svanen och produktionen har redan startat. Inflyttning är beräknad till våren 2021.

För mer information kontakta

Mats Cullbrand
VD Sandbäckens Rör i Göteborg AB
Tel: 070- 715 25 10
E-post: mats.cullbrand@sandbackens.se

​Sprincom installerar en komplett sprinkleranläggning vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå

Publicerad 2019-01-22

Sprincom AB har erhållit uppdraget av Region Västerbotten att installera en komplett sprinkleranläggning i samband med byggandet av nya lokaler för psykiatrisk vård, By 28, vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. 

Den nya byggnaden, som kommer att bestå av fem våningsplan och ha en BTA på drygt 33 000 m2, blir i framtiden sjukhusets samlingsplats för psykiatriska vård såsom exempelvis dagvård och mottagningar samt vårdavdelningar för BUP, allmän psykiatri och rättspsykiatri.   

- Vi är mycket stolta över förtroendet av Region Västerbotten att få vara en del av detta projekt. Vårt uppdrag omfattar installation av en komplett sprinkleranläggning som kommer att omfatta ca 4 700 sprinklers i den nya byggnaden samt i tillhörande anslutningskulvertar och skywalk som förbinder byggnaden till det övriga sjukhuset, säger Nils Dahlin, Platschef, Sprincom i Sundsvall. 

Jan Hallberg har utsetts till projektledare för Sprincoms uppdrag som påbörjas sommaren 2019 och beräknas vara färdigställt under hösten 2021.

Sprincom AB är ett Norrlandsbaserat sprinklerföretag som är verksamma från treriksröset i norr till mälardalen i söder. I dag har bolaget kontor i Sundsvall, Skellefteå, Borlänge och Gävle och sedan 2017 ingår Sprincom AB i Sandbäcken-koncernen.

För mer information kontakta

Jan Hallberg
Projektledare, Sprincom AB
E-post: jan.hallberg@sprincom.se
Tel: 072-560 68 01 

eller 

Nils Dahlin
Platschef, Sprincom AB, Sundsvall
e-post: nils.dahlin@sprincom.se
Tel: 076–144 76 10

(Illustration: Västerbottens läns landsting/TM)

​Mälar Sprinkler utför sprinklerinstallationer i Umami Park

Publicerad 2019-01-17

Mälar Sprinkler AB har erhållit förtroendet att, som totalentreprenör, utföra samtliga sprinklerinstallationer i samband med ombyggnaden av Kv Freden, Etapp 1. Kvarteret är en central del av Sundbybergs nya stadsdel Umami Park. 

- Vi är mycket tacksamma över förtroendet där vårt uppdrag omfattar såväl projektering som installation av sprinkleranläggningen i kvarterets sockelvåningar plan 1-5, säger Sigge Forsblom, VD, Mälar Sprinkler AB. 

Projekteringsarbetet har inletts och under hösten 2019 beräknas installationsarbetet starta. Projektet kommer att pågå till 2022 och uppdragsgivare är Bygg R1. 

Mälar Sprinkler är av SBSC certifierad anläggarfirma med säte i Kista utanför Stockholm. Bolaget har varit en ledande aktör inom preventivt brandskydd sedan 2002 och ingår sedan 2017 i Sandbäcken-koncernen.  Mer information om Mälar Sprinkler finns på malarsprinkler.se

För mer information kontakta 

Sigge Forsblom, VD Mälar Sprinkler AB 
e-post: sigge.forsblom@malarsprinkler.se
Telefon: 070-723 00 03

(Foto: Bygg R1)

Sandbäckens utför sprinklerinstallationer i Ebbepark, Linköping

Publicerad 2019-01-14

Sandbäckens Sprinkler Mitt har erhållit förtroendet av Torpheimergruppen att, som totalentreprenör, leverera kompletta sprinkleranläggningar i samband med projektet Ebbepark i Linköping. 

I Ebbepark, som är beläget mellan Linköpings Universitet och Linköping city, växer just nu en ny stadsdel fram. Det som tidigare varit ett industriområde kommer i framtiden att bli en spännande mötesplats och mix av bostäder, företagslokaler, butiker, restauranger och servicefunktioner.  

- Vi är stolta över att vara en del detta spännande förändringsprojekt. Vårt uppdrag omfattar konstruktion och installation av en komplett sprinkleranläggning i den cirka 7 600 kvm stora Campushallen beläget i Kv Verkstaden. Vi kommer även konstruera och installera en sprinkleranläggning i det parkeringsgarage som byggs under hela kvarteret, säger Per Herrlin, Affärsområdeschef Sandbäckens Sprinkler Mitt AB.

 Till projektchef för Sandbäckens uppdrag har Styrbjörn Wegler utsetts. Arbetet har påbörjats och projektet beräknas vara färdigställt i slutet av 2020. 

För mer information kontakta

Per Herrlin
Affärsområdeschef Sandbäckens Sprinkler
e-post: per.herrlin@sandbackens.se
Telefon: 070-745 62 20

eller

Styrbjörn Wegler
Projektledare & Tekniskt sakkunnig, Sandbäckens Sprinkler Mitt AB
e-post: styrbjorn.wegler@sandbackens.se
Telefon: 070-745 62 21

(Illustration:  Sankt Kors)

Sandbäckens utför samtliga VS-installationer i Brf Garvaren, Karlskrona

Publicerad 2019-01-10

Sandbäckens Rör i Ronneby har erhållit förtroendet av Blekinge Rot AB att leverera ett komplett VS-paket i samband med att byggandet av Brf Garvaren på Pantarholmen i Karlskrona.

- Vi är stolta över uppdraget att utföra VS-installationerna i detta projekt som omfattar 67 bostadsrättslägenheter, 47 hyreslägenheter samt ett garage och ett orangeri, säger Sonny Johansson, VD, Sandbäckens Rör i Ronneby AB.   

Brf Garvaren är klassat enligt miljöbyggnad silver och inflyttning är beräknad till 2020-2021.  

För mer information kontakta 

Sonny Johansson
VD Sandbäckens Rör i Ronneby AB 
e-post: sonny.johansson@sandbackens.se
Telefon: 0457-63 55 41

(Illustration: HSB)

Sandbäckens utför komplett VS-installation i över 90 toppmoderna lägenheter i Malmö

Publicerad 2019-01-08

Sandbäckens Rör i Malmö har erhållit förtroendet av PEAB att projektera och utföra samtliga VS-installationer i samband med byggandet av Brf Dockporten, beläget i Malmös nya stadsdel Dockan. 

Dockporten omfattar 98 bostadsrätter fördelade på sex våningsplan där huskroppen är utformad som ett u och omsluter den gemensamma gården. Alla lägenheterna har balkong, uteplats eller terrass med utsikt över sundet eller småbåtshamnen.  På taket kommer även en gemensam bastu att finnas tillgänglig för de boende.

- Vi är mycket stolta över förtroendet att vara en del av detta prestigebygge.  Vårt uppdrag är att, som totalentreprenör, leverera ett komplett VS-paket. Projekteringen kommer vi att utföra internt hos oss här på Sandbäckens i Malmö och själva installationsarbetet räknar vi med att starta under våren 2019, säger Mattias Göransson, vVD och Produktionschef vid Sandbäckens Rör i Malmö AB.

Byggnaden kommer att bli Svanen-märkt, vilket innebär att den har låg energianvändning och uppfyller höga miljö- och hälsokrav på såväl byggvaror som innemiljön. 

Inflyttning är preliminärt beräknad till hösten 2021.

För mer information kontakta

Mattias Göransson
vVD / Produktionschef, Sandbäckens Rör i Malmö AB

e-post: mattias.goransson@sandbackens.se
Telefon: 070-745 62 80

(Illustration: WEC360)

Sandbäckens utför VS installationerna i Kv Vintern, Karlskrona

Publicerad 2018-12-21

DB error