Senaste nytt från Sandbäckens

​Rörproduktion utför VS-installationer i spektakulära Kopparhusen i Norrköping

Publicerad 2018-04-05

Rörproduktion, en del av Sandbäcken-koncernen, har erhållit förtroendet att utföra samtliga VS-installationer i samband med byggandet av det spektakulära kvarteret Kopparhusen i Norrköping.  Förtroendet sker genom en samverkansentreprenad med SEFAB, Klövern och Hyresbostäder.

- Vi är stolta över förtroendet från SEFAB, Klövern och Hyresbostäder och att få vara en del av att skapa detta nya och spännande stadskvarter. Arbetet är redan igång och genomförs med stort fokus på kostnadseffektiva och smarta lösningar, utan större miljöpåverkan, säger Robert Eriksson, VD, Rörproduktion i Norrköping AB. 

Kopparhusen blir det nya landmärket i Norrköpings industrilandskap. Från att ha varit en parkeringsplats, förvandlas nu området till en trygg och levande stadsmiljö. Kvarteret kommer genom sina tre byggnader att tillsammans bilda en mötesplats för såväl boende som studenter och näringsliv.

- Vårt uppdrag är att utföra VS-installationerna i samtliga tre byggnader. Det första huset omfattar bland annat kontor på 4 500 m2 med tillhörande restaurang, café och ett 1 500 m2 stort garage. De två andra husen omfattar 43 hyreslägenheter och studentlägenheter med cirka 114 bäddar. Vi kommer även utföra VS-installationerna i ytterligare en restaurang som kommer att byggas i anslutning till bostäderna, säger Robert. 

Kopparhusen är projekterade för att klara kraven enligt Sweden Green Councils klassificering Miljöbyggnad Silver och kommer att stå färdigställda i mars 2020.

För mer information kontakta:

Robert Eriksson 

VD, Rörproduktion i Norrköping AB
Tel: 011-470 79 02
E-post: robert.eriksson@rorproduktion.se

Referenser - pågående arbeten hos Sandbäckens just nu.

Partnering vid VS-entreprenad

Kalmars nya psykiatrilokaler

Som totalentreprenör i ett partneringsavtal utför Sandbäckens VS-installationerna i samband med fas 2 i byggandet av Kalmars nya psykiatrilokaler. Uppdraget omfattar samtliga installationer inom VS och medicinska gaser i den nya byggnaden.

Serviceavtal av fjärrvärmeanläggningar

Mälardalens Energi & Miljö

Västra Mälardalens Energi och Miljö (VME) har tecknat årsavtal med Sandbäckens avseende nybyggnad och underhåll av fjärrvärmekulvertar. Avtalet är ett av flera årsavtal som Sandbäckens har med energibolag i framförallt mellansverige. 

Strategiskt samarbetsavtal

Ny- och ombyggnader i Nacka

NCC och Sandbäckens har tecknat har tecknat ett långsiktigt strategiskt samarbetsavtal i samband om- och nybyggnation av fjorton projekt avseende skolor, förskolor och idrottshallar i Nacka kommun. Sandbäckens uppdrag är att projektera och leverera kompletta VS- och sprinklerpaket i samband med projekten.

Komplett sprinkleranläggning

Torp Köpcentrum, Uddevalla

Som totalentreprenör levererar Sandbäckens Sprinkler en komplett sprinkleranläggning I Torp Köpcentrum i Uddevalla. Uppdraget omfattar även en bassäng och pumpcentral med tillhörande pumpar dimensionerat till det totalt cirka 60 000 m2 stora köpcentret. 

Huvudkontor: Sandbäckens, Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping 
Telefon: 013- 37 47 80      Fax: 013- 10 18 28       E-post: info@sandbackens.se

© Copyright 2018 Sandbäckens        Sitemap      Cookies

KONTAKT -
JAG VILL VETA MER

TRYGGHET - AUKTORISERAT / CERTIFIERAT VS- OCH SPRINKLERFÖRETAG