Sandbäckens förvärvar Filipstad Luftteknik

Sandbäckens Group förvärvar Filipstad Luftteknik AB. Bolaget startade verksamheten 2007 och har 7 anställda. Filipstad Luftteknik installerar och monterar ventilationssystem och erbjuder service samt är specialiserade inom energioptimering. Kunder finns representerade inom medelstora byggföretag, industri, kommuner och arbeten utförs i Värmland och Örebro län. 

- Att tillhöra Sandbäckens innebär att Filipstad Luftteknik kan fortsätta att växa. Jag ser framemot att tillhöra en större koncern och kunna skapa projektmöjligheter ihop med andra Sandbäckensbolag, säger Rickard Juvél, grundare av Filipstad Luftteknik.  

Förvärvet är en del av Sandbäckens tillväxtstrategi 5-50-500: 5 miljarder i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner i resultat och vi planerar att fortsätta att växa kraftigt inom alla discipliner.   

- Genom förvärvet av Filipstad Luftteknik utökar vi koncernen med ytterligare ett bolag och därmed stärker vi närvaron i Värmland och även vårt ventilationserbjudande säger Marcus Andersson, Regionchef Väst Sandbäckens.  

Sandbäckens skapar möjlighet för Filipstad Luftteknik att fortsätta fokusera på den växande kärnverksamheten och samtidigt ta del av synergierna av att ingå i en större installationskoncern.  

Förvärvet av Filipstad Luftteknik beräknas vara slutfört under mars 2024.

Om Sandbäckens

Sandbäckens är en av Sveriges ledande koncerner inom innovativa och hållbara fastighetstekniska lösningar. Våra tjänster omfattar installation och service inom bland annat VS, sprinkler, brandskydd, el, ventilation, kyla, automation och design/konstruktion. Sandbäckens är en rikstäckande koncern som idag sysselsätter cirka 1 400 medarbetare och finns etablerade på ett 50-tal orter. Sandbäckens strategi baseras på 5-50-500: 5 miljarder i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner i resultat. Läs mer om oss på www.sandbackens.se

För mer information om förvärvet

Marcus Andersson, Regionchef Väst Sandbäckens
Tel: 0733-53 40 64 
E-post: marcus.andersson@sandbackens.se 

Rickard Juvél, grundare och VD Filipstad Luftteknik
Tel: 0705-72 55 72
E-post: r.juvel@filipstadslt.se

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies