Från vänster: Johan Karlström, Mikael Matts, Johan Henriksson Fotograf: Håkan Målbäck

Mikael Matts utsedd till ny vd och koncernchef för Sandbäckens

Styrelsen för Sandbäckens, en av Sveriges ledande leverantörer av installation och service av rörtekniska lösningar, har utsett Mikael Matts till ny vd och koncernchef för Sandbäckens. Mikael Matts har en lång erfarenhet från ledande positioner inom bygg och projektutveckling, både i Sverige och utomlands. Samtidigt ansluter Johan Henriksson i rollen som group CFO och Johan Karlström övertar posten som styrelseordförande efter Håkan Bergqvist.

Mikael Matts tillträder som vd den 1 juni 2021 och övertar därmed rollen från Mats Åström. Mikael kommer närmast från Skanska där han har haft flera ledande befattningar, bland annat som vice vd för Skanska Sverige samt som ansvarig för Skanskas bostadsutveckling i Europa. 

”Sandbäckens har en stark geografisk närvaro, en stabil kundbas och är väl positionerade för att ta större marknadsandelar på en växande marknad. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Sandbäckens ledning och lokala dotterbolag i koncernens fortsatta tillväxtresa. Tillsammans ska vi nå målet att bli Nordens främsta koncern och samarbetspartners inom installation och service av fastighetstekniska tjänster”, säger Sandbäckens tillträdande vd, Mikael Matts.  

Per den 1 juni 2021 ansluter även Johan Henriksson i rollen som Group CFO.  Johan Henriksson har en gedigen erfarenhet från roller som finanschef för Skanska USA Civil, Skanska Sverige och Skanska infrastrukturutveckling.   

Johan Karlström ersätter samtidigt Håkan Bergqvist som Sandbäckens styrelseordförande. ”När jag nu väljer att lämna över ordföranderollen till Johan Karlström är det med stolthet. Det har varit ett privilegium att leda styrelsen arbete under en mycket händelserik och expansiv period i Sandbäckens utveckling.  Jag ser nu fram emot att, tillsammans med ägare, styrelse och Sandbäckens medarbetare, fortsätta ett intensivt arbete med att ta nästa steg i Sandbäckens framgångsrika tillväxtresa”, säger avgående styrelseordförande Håkan Bergqvist. 

Håkan kommer fortsätta som ordinarie styrelseledamot.  Sandbäckens ägare och styrelse passar på att tacka Håkan för hans fina arbete att leda företaget på dess imponerande tillväxtresa och gläds över hans fortsatta engagemang i styrelsen.

”Sandbäckens har utvecklats starkt de senaste åren och har goda möjligheter att växa ytterligare. Jag ser fram emot att leda styrelsens arbete nu när Sandbäckens har klivit in i en ny expansiv fas”, säger Sandbäckens tillträdande styrelseordförande Johan Karlström. 

Kontakt: 
Christel Svensson, Marknad- och Kommunikationschef 
E-post: christel.svensson@sandbackens.se 
Telefon: 070-715 25 52

For pressrelease in english

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies