Från vänster, Joel Pettersson, Projektledare Teklin AB, André Roos, Affärsutvecklingschef Sandbäckens, Dan Hagwall, VD Tecklin AB, Robin Björkstrand, VD Teklin Göteborg AB.

Sandbäckens förvärvar Teklin i Göteborg och Vårgårda

Sandbäckens, en av Sveriges ledande aktörer inom fastighetstekniska tjänster, förvärvar ventilation- och luftbehandlingsbolagen, Teklin AB och Teklin Göteborg AB. Därmed tar Sandbäckens-koncernen ännu ett steg i sin tillväxtresa genom att strategiskt utöka och bredda tjänsteutbudet till att även omfatta teknikområdet ventilation. 

Teklin, som grundades 2015, är ett installations- och serviceföretag som är specialiserade på alla typer av ventilationslösningar. Bolaget som idag är etablerat i Vårgårda och Göteborg har lång och bred erfarenhet att skapa funktionella anläggningar för bra och hälsosamt inomhusklimat. Teklin omsätter drygt 70 Mkr. 

- Teklin är ett spännande och framgångsrikt bolag med bred verksamhet.  Medarbetarnas gedigna och professionella kompetens inom luftbehandling och ventilationssystem, tillsammans med bolagens starka lokala marknadsposition, ger Sandbäckens en bra start och rätt förutsättningar att strategiskt bredda den tekniska kompetensen och koncernens erbjudande på marknaden, säger André Roos, Affärsutvecklingschef.  

Sandbäckens affärsmodell är att etablera sig på strategiska orter genom framgångsrika, starkt lokalt förankrade bolag. I dag finns koncernen etablerade med drygt 30-talet bolag i huvudsak inom teknikområdena VS och sprinkler. 

- Att bli en del av Sandbäckens känns som ett naturligt och bra utvecklingssteg för såväl oss som företag som för våra medarbetare. Att vi dessutom får vara en del av Sandbäckens strategiska satsning inom teknikområdet ventilation och bidra med vår spetskompetens och erfarenhet känns väldigt spännande och kul, säger Dan Hagwall, VD Teklin AB.

Övertagandet sker per den 1 juni 2022. 

För mer information kontakta
André Roos, Affärsutvecklingschef, Sandbäckens

Tel: 076-000 26 01 
E-post: andre.roos@sandbackens.se 

Dan Hagwall, VD Teklin AB 

Tel: 070-572 53 65
E-post: dan@teklin.se

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies