Joni Helminen, City Eltjänst, Anders Buskas, Sandbäckens, Mattias Schylander, City Eltjänst

Sandbäckens Group förvärvar City Eltjänst

Sandbäckens Group förvärvar sitt första renodlade elbolag genom att förvärva City Eltjänst i Sthlm AB. Förvärvet är i linje med Sandbäckens strategi 5-50-500: 5 miljarder i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner i resultat och planerar att växa kraftigt inom el segmentet under de kommande åren. 

 - Jag är mycket glad över förvärvet av City Eltjänst vilket också innebär att vi förvärvat vårt första renodlade elbolag. Ser mycket fram emot att tillsammans med teamet på City arbeta för att skapa Nordens främsta installationskoncern, säger Christoffer Järkeborn, VD och Koncernchef Sandbäckens Group. 

City Eltjänst är specialiserade på att leverera elinstallationer inom såväl stark- som svagström samt byggnation och ombyggnad av apparatskåp för styr och regler. Deras tjänster är heltäckande från projektering till styr och regler samt service. Kunderna finns representerade inom medelstora byggföretag och arbeten utförs i Mälardalen och Stockholms län. Bolaget är etablerat i Södertälje. 

- Jag vill hälsa Mattias och Joni med teamet på City Eltjänst varmt välkomna till Sandbäckens. Vi ser fram emot att följa bolagets fortsatta framgångsrika utveckling och få ta del av medarbetarnas kompetens, erfarenhet och fortsatta utveckling inom elinstallationer säger Anders Buskas, Regionchef Sandbäckens.

City Eltjänst kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet som ett självständigt och affärsdrivande dotterbolag med Mattias Schylander i rollen som VD och Joni Helminen som vice VD. 

- Jag ser fram emot att, tillsammans med vårt team, ta nästa steg i City Eltjänsts utveckling, som en del av Sandbäckens. Sandbäckens affärsmodell passar oss perfekt där vi får möjlighet att fortsätta växa samtidigt som vi behåller vår framgångsrika bolagskultur, platta organisation och vårt entreprenörskap, säger Mattias Schylander, VD City Eltjänst.

Övertagandet sker den 4 september 2023.

För mer information om Sandbäckens och Nimlas kontakta:
Christoffer Järkeborn, Koncernchef Sandbäckens Group och Vice VD Nimlas
Tel: 072 – 242 28 19 E-post: christoffer.jarkeborn@sandbackens.se 

För mer information om förvärvet kontakta:
André Roos, Affärsutvecklingschef Tel: 076 – 000 26 01  E-post: andre.roos@sandbackens.se 

Mattias Schylander, VD Tel: 070 – 936 92 18 E-post: mattias@cityeltjanst.se 

Om Sandbäckens och Nimlas
Sandbäckens är en av Sveriges ledande koncerner inom innovativa och hållbara fastighetstekniska lösningar. Våra tjänster omfattar installation och service inom bland annat VVS, sprinkler, brandskydd, el, ventilation kyla, automation och design/konstruktion. Sandbäckens är en rikstäckande koncern som idag sysselsätter cirka 1 200 medarbetare och finns etablerade på ett 50-tal orter. Sandbäckens strategi baseras på 5-50-500: 5 miljarder i omsättning, 50 nya bolag och 500 miljoner i resultat. Läs mer om oss på www.sandbackens.se

Nimlas Group är en av de ledande koncernerna för teknisk installation och byggtjänster i Norden. Den består av Konstel Group i Norge, Sandbäckens Group i Sverige och QMG i Finland, och har ett väletablerat nätverk av över 100 lokala företag. Genom dessa tillhandahåller det installations- och underhållstjänster inom ett brett spektrum av tekniska discipliner från värme och sanitet till el, ventilation, automation, kyla/kylning och brandsäkerhet, samt relaterade tjänster såsom design och säkerhet. Nimlas har proformaintäkter på över 7 miljarder kronor och 3 500 anställda. KLAR Partners är majoritetsägare i koncernen. Läs mer på www.nimlasgroup.com

© Copyright 2024 Sandbäckens        SitemapCookies | Integritetspolicy