Nyheter    |   Jobba hos oss

Illustration: Eidar/Contekton Arkitekter

Publicerad 14 jan 2020

Sandbäckens utför VS-installationer i 144 studentlägenheter

Sandbäckens Rör i Uddevalla har erhållit förtroendet att, i en samverkansentreprenad tillsammans med Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag, utföra VS-installationerna i samband med byggandet av 144 studentlägenheter i Innovatumområdet, Trollhättan.

Lägenheterna kommer att vara fördelade på tre huskroppar med vardera sex våningar. Byggandet kommer att ske genom prefabricerade lägenhetsmoduler.

- Jag är stolt över förtroendet och ser fram emot att få genomföra detta spännande projekt. Vårt uppdrag omfattar olika typer av smarta och innovativa rörinstallationer i syfte att skapa energieffektiva byggnader med stort fokus på inomhusklimatet, säger Magnus Forslund, Projektledare, Sandbäckens Rör i Uddevalla.

Sandbäckens uppdrag omfattar bland annat att ansluta studentlägenheterna med värme, vatten och sanitet samt anslutning av fjärrvärme till de tre byggnaderna. I uppdraget ingår även att installera två bergvärmepumpar som kommer att försörjas av solceller. Från bergvärmepumparnas borrhål kommer frikyla att tas tillvara i syfte att kyla ner tilluften på ventilationen för att uppnå ett skönare inomhusklimat på de varmare årstiderna.

- Vi ser fram emot ännu ett framgångsrikt samarbete med Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag. Vi startade vårt uppdrag med projektering under hösten 2019 och projektet beräknas vara färdigt för inflyttning under våren 2021, avslutar Magnus Forslund.

 

För mer information kontakta

Magnus Forslund
Projektledare, Sandbäckens Rör i Uddevalla AB
E-post: magnus.forslund@sandbackens.se
Telefon: 0707-851365

Referenser - pågående arbeten hos Sandbäckens just nu.

Partnering vid VS-entreprenad

Kalmars nya psykiatrilokaler

Som totalentreprenör i ett partneringsavtal utför Sandbäckens VS-installationerna i samband med fas 2 i byggandet av Kalmars nya psykiatrilokaler. Uppdraget omfattar samtliga installationer inom VS och medicinska gaser i den nya byggnaden.

Serviceavtal av fjärrvärmeanläggningar

Mälardalens Energi & Miljö

Västra Mälardalens Energi och Miljö (VME) har tecknat årsavtal med Sandbäckens avseende nybyggnad och underhåll av fjärrvärmekulvertar. Avtalet är ett av flera årsavtal som Sandbäckens har med energibolag i framförallt mellansverige. 

Strategiskt samarbetsavtal

Ny- och ombyggnader i Nacka

NCC och Sandbäckens har tecknat har tecknat ett långsiktigt strategiskt samarbetsavtal i samband om- och nybyggnation av fjorton projekt avseende skolor, förskolor och idrottshallar i Nacka kommun. Sandbäckens uppdrag är att projektera och leverera kompletta VS- och sprinklerpaket i samband med projekten.

Komplett sprinkleranläggning

Torp Köpcentrum, Uddevalla

Som totalentreprenör levererar Sandbäckens Sprinkler en komplett sprinkleranläggning I Torp Köpcentrum i Uddevalla. Uppdraget omfattar även en bassäng och pumpcentral med tillhörande pumpar dimensionerat till det totalt cirka 60 000 m2 stora köpcentret. 

Huvudkontor: Sandbäckens, Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping 
Telefon: 013- 37 47 80      Fax: 013- 10 18 28       E-post: info@sandbackens.se

© Copyright 2018 Sandbäckens        Sitemap      Cookies

KONTAKT -
JAG VILL VETA MER

TRYGGHET - AUKTORISERAT / CERTIFIERAT VS- OCH SPRINKLERFÖRETAG