Nyheter    |   Jobba hos oss

 

Illustration: Eidar/Contekton Arkitekter

Sandbäckens utför VS-installationer i 144 studentlägenheter

Sandbäckens Rör i Uddevalla har erhållit förtroendet att, i en samverkansentreprenad tillsammans med Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag, utföra VS-installationerna i samband med byggandet av 144 studentlägenheter i Innovatumområdet, Trollhättan.

Lägenheterna kommer att vara fördelade på tre huskroppar med vardera sex våningar. Byggandet kommer att ske genom prefabricerade lägenhetsmoduler.

- Jag är stolt över förtroendet och ser fram emot att få genomföra detta spännande projekt. Vårt uppdrag omfattar olika typer av smarta och innovativa rörinstallationer i syfte att skapa energieffektiva byggnader med stort fokus på inomhusklimatet, säger Magnus Forslund, Projektledare, Sandbäckens Rör i Uddevalla.

Sandbäckens uppdrag omfattar bland annat att ansluta studentlägenheterna med värme, vatten och sanitet samt anslutning av fjärrvärme till de tre byggnaderna. I uppdraget ingår även att installera två bergvärmepumpar som kommer att försörjas av solceller. Från bergvärmepumparnas borrhål kommer frikyla att tas tillvara i syfte att kyla ner tilluften på ventilationen för att uppnå ett skönare inomhusklimat på de varmare årstiderna.

- Vi ser fram emot ännu ett framgångsrikt samarbete med Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag. Vi startade vårt uppdrag med projektering under hösten 2019 och projektet beräknas vara färdigt för inflyttning under våren 2021, avslutar Magnus Forslund.

 

För mer information kontakta

Magnus Forslund
Projektledare, Sandbäckens Rör i Uddevalla AB
E-post: magnus.forslund@sandbackens.se
Telefon: 0707-851365

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies