Nyheter    |   Jobba hos oss

 

​Sandbäckens breddar verksamheten inom brandskydd

Sandbäckens breddar verksamheten

Vid styrelsemöte den 18 september 2019 beslutades att Sandbäckens tar det strategiska steget att bredda verksamheten inom teknikområdet brand, brandskydd och sprinkler till att även omfatta vattendimma, gassläckning och brandlarm.

Sandbäckens affärsområde Sprinkler är idag en av Sveriges ledande sprinkler-leverantörer och består av fyra bolag, Sandbäckens Sprinkler Väst, Sandbäckens Sprinkler Mitt, Mälar Sprinkler AB och Sprincom AB.  Fram till idag har verksamheterna i första hand varit inriktad på installation och service av vattensprinkleranläggningar inom industrier, offentliga lokaler, sjukhus och bostäder.

Nu tar Sandbäckens steget att komplettera sitt erbjudande till marknaden till att även omfatta installation av vattendimma, gassläckningssystem och brandlarm.

- Vi har under en längre tid mött en ökad efterfrågan från våra kunder till alternativa brandskyddslösningar och då framförallt vattendimma. Vi tar nu steget och startar ett långsiktigt arbete med att utveckla attraktiva och hållbara erbjudanden mot kunder och miljöer som ställer speciella krav på en trygg brandsäkerhet, säger Per Herrlin, Affärsområdeschef Sandbäckens Sprinkler.

Arbetet med att etablera Sandbäckens nya verksamhet med tillhörande erbjudande till marknaden kommer att ledas av Per Herrlin i ett nära samarbete med Sandbäckens övriga dotterbolag. Verksamheten beräknas vara på plats vid årsskiftet 2019/2020.

- Vi startar omgående rekryteringen av duktiga och erfarna medarbetare till vår nya verksamhet. I våras genomförde vi en rekryteringskampanj i syfte att hitta potentiella VDar och nyckelpersoner för nya verksamheter och bolag inom Sandbäcken-koncernen. Återkopplingen var positiv och vi öppnar nu dörrarna igen för fler entreprenörer som vi vara med att bygga framtidens Sandbäckens. Särskilt välkomna att höra av sig hälsar jag personer som vill vara med och utveckla affärsområde Sprinkler eller specifikt vår nya verksamhet inom vattendimma och gassläckningssystem,  avslutar Per Herrlin.

För mer information kontakta

Per Herrlin
Affärsområdeschef Sandbäcken Sprinkler
e-post: per.herrlin@sandbackens.se
Telefon: 070-745 62 20

Alt

Mats Åström
Koncernchef Sandbäckens
e-post: mats.astrom@sandbackens.se
Telefon: 072-050 22 40

Kontakta oss

Telefon: 010-557 20 30
E-post: info@sandbackens.se

Huvudkontor
Sunnorpsgatan 6, 582 73 Linköping


© Copyright 2018 Sandbäckens        SitemapCookies